Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"nisam razmišljao o odlasku"

Dalić u Dnevniku Nove TV: "Nema problema s Kramarićem, takav je dogovor i s Lovrenom, Rebićem i Rakitićem''

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić gostovao je u Dnevniku Nove TV, a s njim je razgovarao reporter Saša Lugonjić.

Zlatko Dalić u Dnevniku Nove TV

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak igra prvu utakmicu nakon finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Vatreni u prijateljskom susretu gostuju kod Portugala, a tu će te utakmicu, kao i onu protiv Španjolske u Ligi nacija pet dana kasnije, moći gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV.

Povodom novih reprezentativnih obaveza u Dnevniku Nove TV gostovao je izbornik Zlatko Dalić, s kojim je razgovarao reporter Saša Lugonjić. Dalić je u gotovo desetominutnom razgovoru otkrio je li se zaželio utakmica, koji su mu idući ciljevi na klupi Vatrenih, što misli o činjenici da je Modrić nastavio žetvu trofeja, ali i o oproštajima Mandžukića, Ćorluke i Subašića.

* Gospodine Dalić, dobra večer, dobro došli. Jeste li se zaželjeli već novih utakmica nakon onog nezaboravnog ruskog ljeta?

"Bilo je vrijeme da krenemo ponovno raditi. Bilo je lijepo i sjajno", rekao je Dalić.

"Lijepa prigoda da se ponovno okupimo nakon Svjetskog prvenstva. Igramo protiv dvije sjajne velike reprezentacije, da damo priliku mladim igračima i vidimo gdje smo i što smo".

Zlatko Dalić u Dnevniku Nove TV Zlatko Dalić u Dnevniku Nove TV

* Za razliku od prethodnih slučajeva, bitka za plasman na Europsko prvenstvo ne kreće odmah zbog Lige nacije. Koliko ste zadovoljni zbog toga?

"To je za nas jako dobro. Mi smo potrošeni nakon Svjetskog prvenstva. Treba nam vrijeme da sakupimo snagu. Treba nam vremena za pripremu. Da provjerimo nove igrače i novu snagu".

* Tri senatora su se oprostila.

"Žao mi je da su napustili reprezentaciju. Bili smo kao jedna velika obitelj, ali treba poštovati njihove odluke. Mi moramo naći novu snagu i nove igrače. Imamo Ligu nacija u kojoj rezultat nije primaran. Napravit ćemo grešku ako ćemo tako na nju gledati. Moramo do Europskog prvenstva naći nove igrače koji će biti nova snaga, kao što je bio Rebić na Svjetskom prvenstvu".

* O kojoj novoj snazi govorimo, pogotovo kada govorimo o igračima koji su se oprostili, pogotovo pozicija Marija Mandžukića?

"Za ovu akciju sam zvao Livaju, Santinija i Čopa. Oni igraju dobro u svojim klubovima i sada imaju to priliku pokazati uz reprezentaciji. Imamo vremena naći pravu snagu i pravu kvalitetu. Mandže nema i treba naći dostojnu zamjenu. Imamo priliku da iskušamo nove igrače".

Zlatko Dalić u Dnevniku Nove TV Zlatko Dalić u Dnevniku Nove TV

* Pročitali smo da vam je odlazak Marija, odnosno razgovor s njim bio vrlo emotivan.

"Bilo mi je teško kada je rekao da neće igrati. Nisam ga pokušao odgovoriti od toga, jer ga znam. Rekao sam mu da mu zahvaljujem na svemu što je napravio. Žao mi je sve trojice koji su se oprostili, ali život ide dalje".

* Jeste li se bojali da bi mogli izgubiti Luku Modrića?

"Mislim da Luka živi najljepše dane svoje sportske karijere. Bio je najbolji igrač Svjetskog prvenstva, osvojio je Ligu prvaka i nije vrijeme da se oprosti. Luka ima dovoljno energije i snage da nas vodi na Europskom prvenstvu".

* Vjerujete li da je Luka prvi kandidat za FIFA-inu nagradu i Zlatnu loptu?

"Luka je zasluženo osvojio svaku nagradu. Mislim da mu Zlatna lopta ne može pobjeći ove godine. On je jedini igrao finale Svjetskog prvenstva i osvojio Europu".

* Može li Hrvatska ponoviti izdanje iz Rusije ovog ljeta i na Europskom prvenstvu za dvije godine?

"Može. Vi znate da sam ja optimista. Ne smijemo sada gledati rezultat i baviti se pritiskom. Mi se pripremamo za Europsko prvenstvo. Moramo imati mir u radu i ne smijemo imati pritisak s drugih strana koje nemaju veze s nogometom. Imamo mlade igrače koji dolaze i nas cilj je Europsko prvenstvo. Vjerujem da za dvije godine ponovno možemo napraviti veliku stvar da budemo ponosni Hrvati".

* Početak Svjetskog prvenstva obilježio je skandal s Nikolom Kalinićem. Razmišlja li o isprici i povratku u reprezentaciju?

"Vrata su mu otvorena, no on je na potezu".

* Andrej Kramarić nije na popisu reprezentacije zbog ozljede, no zaigrao je za svoj Hoffenhem ovog tjedna.

"To je naš dogovor. Dugo je bio ozlijeđen i nije trenirao u klubu. Čuli smo se telefonom i dogovorili da bi bilo najbolje da ostane i trenira s Hoffenheimom i da ćemo ga idući put zvati u reprezentaciju kada bude spremniji. Nema nikakvih problema. Tako je dogovoreno i s Lovrenom, Rebićem i Rakitićem".

* Čuli smo da je bilo dosta ponuda preko ljeta? Neki su čak kampirali na Pagu da vas angažiraju.

"Kinez je gostovao kod mene u Novalji. Ha-ha. Meni to nikad nije bilo primarno. S moje strane nije nikada bilo neke dileme. Kada sam se vratio iz Rusije i vidio sve te emocije, nije bilo dileme. Novac nikad nije primaran u mojoj karijeri. Ovo što sam ja doživio to se ne može doživjeti ponovno. Nastavljamo dalje i želja nam je da budemo ponovno ponosni i prkosni Hrvati".


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider