Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
evo što slijedi

Hrvatsku čeka paklena jesen: Dalić nije odustao od nove formacije, Mađari iznenadili

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom uzbudljiva je jesen u kojoj ćemo saznati idemo li na Euro 2020.

Skupina E kvalifikacija za Euro

Završio je prvi dio kvalifikacija za odlazak na Euro 2020. godine. Najesen nas na Novoj TV i GOL.hr-u  očekuje ostatak utakmica te samo završnica u studenom. Hrvatska reprezentacija ima šest bodova iz triju odigranih utakmica, čime je itekako u utrci za prva dva mjesta u skupini E koja je vrlo izjednačena.

Izbornika Zlatka Dalića u nastavku kvalifikacija čeka standardiziranje momčadi, u kojoj su neke pozicije posebno bolne. U Varaždinu je pokušao igrati s trojicom igrača u liniji, no zasad taj eksperiment nije dao rezultata.

''Nama su problem bočni igrači. Jedvaj većinom ne igra, Barišić malo igra, malo ne igra. Moja je ideja bila da nam bočni igrači budu Brekalo i Perišić, ali Ivan je malo umoran bio nakon Osijeka. Nemamo Vrsaljka, Strinića, Pivarića i morali smo to vježbati. U budućnosti bih mogao tako igrati'', priznao je nakon utakmice izbornik te je otkrio da nije odustao od formacije 3-5-2.

Protiv Tunisa se vidjelo kako je obrana itekako ranjiva iz kontri i polukontri protivnika. Dalić kaže kako je to trenutačno veliki problem.

gol expired Hrvatska ipak nema tako široku klupu: Kad nema ključnih senatora, Vatreni teško pate divider

Mađari ispred Hrvatske i Slovačke, Wales zaostaje

Još su jedan problem i rezultati u skupini koji nam nisu išli u prilog. Čak četiri momčadi konkuriraju za prva dva mjesta, a naši konkurenti nisu upisali nijedan remi u međusobnim dvobojima, rezultat koji bi nam najviše odgovarao.

Mađarska je nekako najbolje odigrala u prvom dijelu kvalifikacija upisavši domaće pobjede protiv izravnih konkurenata Hrvatske i Walesa.

''Mađari imaju devet bodova, Slovaci i mi po šest, a Wales tri. Čeka nas grčevita borba. Nitko Mađare nije očekivao u ovoj situaciji. Treba gledati samo nas, moramo skupiti 15 bodova. Jednu od dvije utakmice u rujnu moramo pobijediti'', kaže Dalić.

Velšani su imali loš lipanjski ciklus s dva poraza od izravnih konkurenata i zasad su u najlošijoj poziciji, dok smo mi i Slovaci sa sličnim učinkom. Ipak, oni su slavili protiv Azera u gostima, dok mi tek moramo na taj daleki put.

Što čeka Hrvatsku do kraja kvalifikacija? Na početku rujna dva gostovanja, od kojih je ono prvo protiv Slovačke možda i ključno. Pobjeda kod jednog od konkurenata bila bi ogroman posao, ali vidimo da Dalić tu računa i s remijem. Pobjeda u Azerbajdžanu ne smije biti upitna jer tamo su Mađari zabili tri komada, a Slovaci čak pet.

U listopadu Hrvatska dočekuje Mađarsku, no još nije poznato gdje. Priča se o Poljudu, ali odluka će biti donesena u sljedeća dva tjedna. UEFA je produžila rok HNS-u u kojem mora prijaviti domaćinstvo te utakmice.

Nakon toga slijedi teško gostovanje kod ranjenog velškog zmaja. Nisu dobro ušli u kvalifikacije, ali će najesen s povratkom nekih igrača poput Aarona Ramseyja biti još jači. Posljednju utakmicu kvalifikacija Hrvatska će igrati na svom terenu protiv Slovačke u studenom i nadamo se kako ćemo tada već imati vizu za Euro. Nikako ne bi bilo dobro čekati utakmice 19. studenog kada su Vatreni slobodni, a naši konkurenti u akciji.

Pogledajte golove s utakmice: Petković majstorski zabio, ali Tunis je uz malo sreće slavio Tunis slavi gol protiv Hrvatske (Foto: AFP)

Raspored utakmica skupine E:

6. rujna, petak:
Slovačka – Hrvatska
Wales - Azerbajdžan

9. rujna, ponedjeljak:
Azerbajdžan – Hrvatska
Mađarska - Slovačka

10. listopada, četvrtak:
Hrvatska – Mađarska
Slovačka - Wales

13. listopada, nedjelja:
Mađarska - Azerbajdžan
Wales - Hrvatska

16. studenoga, subota:
Azerbajdžan - Wales
Hrvatska – Slovačka

19. studenog, utorak:
Slovačka – Azerbajdžan
Wales - Mađarska

Tko će se iz naše skupine kvalificirati na Euro?

Ukupno glasova:

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider