Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nigdje nije takav kaos

Jedan rezultat dodatno zakuhao situaciju: U hrvatskoj skupini već je sad drama, a ono najluđe tek slijedi

Tri su kola prošla, a još ih je sedam pred Vatrenima i svim ostalim reprezentacijama u skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedom protiv Malte i zahvaljujući trijumfu Slovačke nad Rusijom Hrvatska je izbila na vrh skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo poslije tri odigrana kola.

Baš taj trijumf Slovaka nad Rusima u Trnavi, koji je našoj reprezentaciji dobrodošao, zapravo je maksimalno zakomplicirao stvari i unio dodatnu dozu neizvjesnosti uoči nastavka kvalifikacija u rujnu.

Situacija je sada takva da je pet reprezentacija zbijeno unutar tri boda (petoplasirana Slovenija ima tri, a vodeća Hrvatska šest bodova). Tolika gužva ne postoji ni u jednoj skupini niti će je biti večeras, nakon što treće kolo bude kompletirano i u svim ostalim skupinama.

Naravno da je poslije tri, od ukupno 10 kvalifikacijskih rundi koje se trebaju odigrati, prerano za bilo kakve kalkulacije i time se u ovom trenutku nećemo baviti.

Poraz Rusa je dobra vijest uoči paklenog rujna

No također je sasvim jasno kako Vatrene čeka strašno teški, pakleni rujan. Ponovno će tu biti tri utakmice u razmaku od šest dana, s tim da tada neće biti ogleda ni s Cipranima ni s Maltežanima, nego mnogo ozbiljniji ispiti.

Gostovanje u Rusiji 1. rujna, gostovanje u Slovačkoj 4. rujna i onda 7. rujna domaći dvoboj sa Slovenijom kasnoljetni je program naše reprezentacije. Poslije toga će sve biti puno jasnije...

gol expired Vatrene rezerve i mladi moraju se zamisliti: Dalić podigao tenzije s razlogom, ali treba još jače zagrmjeti divider

Upravo zbog činjenice da u idućoj kvalifikacijskoj utakmici Vatreni igraju s Rusijom sjajna je vijest što Zbornaja komanda nije pobijedila Slovačku u gostima. Da su Artem Dzjuba i društvo uzeli tri boda, onda bi bili na maksimalnih devet i u fenomenalnom ozračju čekali bi našu reprezentaciju početkom rujna. Pritom bi postojala opasnost da eventualnim slavljem protiv Vatrenih odu na šest bodova, a to bi onda bilo teško nadoknadivo.

Srećom, takav scenarij više nije moguć i to je lijepa vijest.

Cipar s jednim golom do četiri boda, Slovaci se "iščupali"

Inače, neobične su priče ove naše grupe Cipar i Slovačka. Ciprani su u tri kola uspjeli postići jedan jedini pogodak i imaju četiri boda te sad pomalo sramežljivo pogledavaju prema drugom mjestu i dodatnim kvalifikacijama.

Slovaci su posebno nevjerojatni. Raspored ih je vodio na dvije slabije reprezentacije u prva dva kola, ali oni to nisu iskoristili - štoviše, prvo nisu uspjeli postići pogodak na Cipru i to je završilo mršavim remijem, a zatim su se kod kuće protiv Malte spašavali poraza. Svoju krvnu sliku drastično su popravili slavljem nad Rusima kojim su i našoj reprezentaciji napravili uslugu i usput se pobrinuli da najesen imamo show.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Sažetak utakmice Hrvatska - Malta
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider