Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Sastanak na vrhu

Hrvatska će graditi kamp i novi stadion: "Predsjednik UEFA-e oduševljen prijedlozima i obećava veliku pomoć"

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić za Dnevnik Nove TV otkrio je kakve su mogućnosti da Hrvatska uskoro dobije novi stadion i kamp Vatrenih…

Izvršni odbor UEFA-e zasjedo je u Hrvatskoj, točnije na Hvaru.

„Glavni zaključak je taj da se Rusiji produljuju nogometne sankcije. Danas je odlučene da Rusa neće biti niti u ždrijebu za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj“, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan.

„Jedno od pitanja bilo je postoji li mogućnost da se finale Lige prvaka u bliskoj budućnosti igra izvan Europ, primjerice u SAD-u. Međutim, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin rekao je kako se o tome uopće nije razgovaralo“, kazao je Forjan i nastavio:

Ivan Forjan UEFA donijela nekoliko važnih odluka, otkrili hoće li se finale Lige prvaka igrati izvan Europe divider

„Ono što je najvažnije za hrvatsku javnost bilo je pitanje nogometne infrastrukture. Čeferin je rekao kako je UEFA spreman sufinancirati projekt izgradnje nacionalnog stadiona, pa čak i sa 80 posto sredstava. Sada je glavni moment na HNS-u da napravi cijeli projekt i pokrene cijelu priču. Mi smo o tome popričali s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem“, kazao je reporter Nove TV i najavio sugovornika.

Marijan Kustić: "UEFA će nam pomoći"

Što je s novim stadion, što je s kampom? O čemu ste razgovarali s Čeferinom?

„Imali smo razgovore i jutros i jučer. Ono što je sigurno da će nam UEFA pomoći u rješavanju infrastrukturnog problema. Mogu otvoreno reći da smo najavili da idemo napraviti kamp u Zagrebellu, a ako tu zapne, a ja se nadam da neće, sigurno ćemo pokrenuti to pitanje i paralelno raditi na tome da se krene u izgradnju kampa i izgradnji Kuće hrvatskog nogometa“, kazao je Kustić.

Vlado Boban Vatreni odradili drugi trening uoči Danske, a jedna stvar posebno veseli izbornika Dalića divider

Kakav je status Zagrebella. To je trenutačno na sudu.

„Nakon ovih utakmica u Ligi nacija zatražit ćemo sastanak da vidimo u kojoj je to fazi, kakva je situacija oko toga, ali sigurno je da nećemo puno čekati te da ćemo tražiti rješenja. Rekli smo i ponavljamo da ćemo napraviti kamp i Kuću nogometa. Bitno je da smo pokrenuli pitanje izgradnje novog stadiona u Maksimiru, obnove Poljuda i nekih drugih stadiona u Hrvatskoj na kojima reprezentacija može igrati. Mogu reći je da je Čeferin oduševljen prijedlozima i da nam daje punu podršku.“

"Zagreb treba novi stadion, a Poljud obnovu"

Zvonimir Boban rekao je da je krajnje vrijeme da se krene u izgradnju stadiona, a Čeferin je poručio da će UEFA osigurati 80 posto novca. Što ćete onda vi u HNS-u konkretno napraviti?

gol expired Dalić u korijenu guši moguću pobunu: Na koga je ciljao i kako bi Perišić reagirao na intrigantan prijedlog? divider

„Mi pričamo o tome i aktualiziramo tu temu. Bitno je da klubovi naprave svoje projekte i onda ćemo ići dalje. Klubovi i gradovi vlasnici su tih objekata i moraju napraviti projekte kako bi se ušlo u tu priču, a naravno da će Savez pomoći. Naravno, u koordinaciji s UEFA-om i FIFA-om.“

Je li realno da se za godinu-dvije napravi nacionalni stadion?

„Nama je nacionalni stadion svuda gdje je igra Hrvatska: i u Splitu, i u Rijeci, i u Osijeku, i Puli, i u Varaždinu… Sigurno je da treba novi stadion u gradu Zagrebu, ali potrebno je i obnoviti još neke stadione u Hrvatskoj“, zaključio je Kustić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider