Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
španjolci samouvjereni

Hrvati pristižu u grad palmi i dobre hrane: "Očekujemo pobjedu, mi smo viceprvaci svijeta"

Hrvatski navijači pristižu u Elche gdje će Hrvatska odigrati prvi susret Lige nacija.

Hrvatski navijači pristižu u Elche (GOL.hr)

Nakon turneje po Rusiji, na red su stigli Portugal i Španjolska. Društvo s Kupresa, iz Osijeka, Trogira i Crikvenice u Elche je stiglo rano jutros kako bi uživo pratilo utakmicu Hrvatske i Španjolske.

Utakmicu u izravnom prijenosu gledajte na Novoj TV i GOL.hr-u od 20:45 sati.

"Očekuje se pobjeda, ja se nadam da će bit 2:1 za nas i da naši dečki daju sve od sebe", rekao je Bruno iz Crikvenice.

"Mi smo viceprvaci svijeta, nek oni ganjaju nas, a ne mi njih. Mami Mariji čestitamo rođendan iz Elchea, za nju želimo pobjeda sutra", rekao je Tome iz Trogira.

A maleni Elche, gradić na jugu Španjolske s 200.000 stanovnika, spremno dočekuje Hrvate. Ovdje su se zaželjeli Furije, koja je kod njih zadnji put gostovala prije 10 godina.

"Španjolska će pobijediti, igramo dobro. Domaći teren bit će nam prednost", smatra stanovnik Elchea Hector.

"Ovo je odlična stvar za grad i ekonomiju, puno će se potrošiti, a Hrvate ćemo lijepo ugostiti", rekao je Adi iz Madrida.

Cijene u restoranima i kafićima slične su onima na hrvatskoj obali, tako pizzu mozete dobiti za 70 kuna, a pivo ili kavu za 20 kuna.

Osim gastronomske, ovaj kraj ima i bogatu turističku ponudu. U starom dijelu grada smjestio se dvorac Altamira, a malo dalje rječica Vinalopo, koja grad dijeli na istočni i zapadni dio.

Glavna atrakcija u Elcheu je ova najveća plantaža palmi u svijetu. U gradu ih ima vise od 200.000, a Unesco ih je uvrstio na popis nematerijalne kulturne baštine.

"Jako mi se sviđa, prekrasno je. Ovdje je i najstarija palma na svijetu, stara je 200 godina", kaže Glady iz Kalifornije.

U gradu tradicije, dobre hrane i palmi, koje su zastitni znak ove pokrajine, Hrvatska ce pokusati nesto sto nikome do sada nije poslo za rukom - pobijediti Španjolsku u Elcheu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider