Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
bit će ih još

HNS potvrdio: Hrvatska prvu utakmicu u mjesecu Eura 2020. igra protiv Turske

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorit će lipanj prijateljskim susretom s Turskom u Osijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok čekamo potvrdu dvaju prijateljskih susreta koja će hrvatska nogometna reprezentacija odigrati u ožujku, HNS je potvrdio prvu od dvije prijateljske utakmice (sve u prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u) koje će Vatreni odigrati u lipnju.

Prvog dana mjeseca u kojem nas očekuje EURO 2020. Hrvatska će u prvom pripremnom dvoboju dočekati Tursku na osječkom Gradskom vrtu. Turska je također sudionik Eura, a trenutačno je 29. reprezentacija svijeta po Fifinoj ljestvici.

Drugi prijateljski ogled prije početka Europskog prvenstva Hrvatska bi trebala odigrati 8. lipnja u Nici protiv Francuske, no još uvijek čekamo službenu potvrdu te utakmice.

Susret između Hrvatske i Turske u Osijeku bit će jubilarni deseti međusobni susret tih dviju reprezentacija, a nekoliko je njih vrlo pamtljivih.

Upravo je Turska na Euru 1996. bila povijesni prvi protivnik Hrvatske na velikim natjecanjima, a zahvaljujući pogotku Gorana Vlaovića to je ujedno postala i prva pobjeda Vatrenih. Hrvatska je također svladala Tursku s 1:0 na Euru 2016. sjajnim pogotkom Luke Modrića, a svakako se pamti i prolazak pored Turske u dokvalifikacijama za Euro 2012., uz briljantnu pobjedu od 3:0 u Istanbulu.

S druge strane, još uvijek ne možemo prežaliti utakmicu na Euru 2008. kada je Turska slavila nakon jedanaesteraca i tako izborila polufinale turnira poslije prave drame.

Informacije o cijenama i prodaji ulaznica za ovu prijateljsku utakmicu bit će objavljene naknadno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider