Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"čestitam dečkima"

Gračan brutalno iskren nakon poraza: "Svjetski smo prvaci za napravit neuspjeh iz uspjeha"

Izbornik U-21 reprezentacije Hrvatske Nenad Gračan nije skrivao ponos nakon minimalnog poraza od Francuske, ali i razočaranje odnosom prema njegovim momcima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik mlade U-21 reprezentacije Nenad Gračan bio je vrlo otvoren i direktan u svom obračanju nakon poraza od Francuske na Europskom prvenstvu, kojim su mini Vatreni izgubili sve šanse za polufinale. Bio je zadovoljan igrom svojih mladića, ali je bio vrlo oštar prema svima koji su ih kritizirali nakon poraza od Rumunjske.

"Čestitam svojim igračima na izvedbi, utakmica je bila zaista dobra u svakom smislu. Imali smo dosta prigoda protiv snažnog suparnika, ali kada se ne postigne pogodak, ulazi se u probleme. Čestitam i Francuskoj na pobjedi", kazao je izbornik mladih te nastavio:

"Nije bilo lako vratiti se nakon onakvog poraza od Rumunjske, a odigrali smo odličnu utakmicu bez obzira na poraz. Trebalo je vratiti dečke na psihološkom planu jer kvalitetu posjeduju, a nama je uvijek prioritet stvaranje igrača za A-reprezentaciju. Zaslužili su sve pohvale, podigli su se nakon što smo razgovarali i napravili izmjene te možemo biti zadovoljni", smatra Gračan, koji je vratio U-21 reprezentaciju na Euro po prvi put nakon 15 godina.

"Nakon 15 godina čekanja vratili smo se na Europsko prvenstvo i uvijek smo optimisti kada dođemo na turnir, no svjetski smo prvaci kada treba od uspjeha napraviti neuspjeh. Već nakon prvog poraza počelo se govoriti da je sve naopako."

Europsko prvenstvo u Italiji i Sam Marinu pokazalo je da nema slabih reprezentacija i da je svaka momčad sposobna kreirati iznenađenje.

"Potvrdilo se da na ovom Europskom prvenstvu nema slabih reprezentacija. Podcjenjivalo se Rumunjsku, a oni su sada pobijedili i Engleze. Mi moramo svoju treću utakmicu odigrati kvalitetno i na najbolji se način oprostiti od turnira", zaključio je Gračan.

Hrvatska protiv Engleske igra u ponedjeljak s početkom u 21 sat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider