Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ozljeda brekala

Težak poraz na startu U-21 Eura: Rumunjska slavila, pehovi i pogreške dotukli Hrvatsku

Hrvatska je visoko izgubila od Rumunjske na otvaranju Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 1. kola C skupine Europskog nogometnog U-21 prvenstva koje se održava u Italiji i San Marinu, mlada hrvatska reprezentacija je izgubila od Rumunjske s 1:4 i tako bitno umanjila izglede za plasman u polufinale EP-a, a time i na olimpijske igre u Tokiju 2020.

Golove za Rumunjsku zabili su George Puscas (11-11m), Ianis Hagi (14), Tudor Baluta (66) i Adrian Petre (90+2), dok je pogodak za hrvatsku reprezentaciju zabio Nikola Vlašić (18).

Bio je to sudar povratnika na europsku smotru. Hrvatske nije bilo na europskim U-21 prvenstvima od 2004. godine, a Rumunjske od 1998.

Velike pogreške obrane

Krenulo je žustro i napadački na obje strane. Prvi su zaprijetili Rumunji. Već u 2. minuti Puscas je imao lijepu priliku, no hrvatski vratar Josip Posavec uspio je obraniti. U 4. minuti je pucao Josip Brekalo, ali pored gola. Samo dvije minute kasnije Man je pukušao sa 20 metra, no Posavec je bio spreman.

Nažalost, u 8. minuti Rumunji su poveli. Filip Benković je igrao rukom, a škotski sudac Bobby Madden je nakon pregleda VAR-om dosudio kazneni udarac koji je Puscas sigurno realizirao.

Samo tri minute kasnije već je bilo 2:0. Posavec je zakasnio na jedan ubačaj, Puscas je pucao glavom, Benković je uspio izbaciti loptu s crte, ali je na nju natrčao Ianis Hagi, sin rumunjske legende Gheorghea Hagija i zabio za 2:0.

Novi šok za hrvatsku reprezentaciju bila je ozljeda ponajboljeg igrača Josipa Brekala koji je izašao iz igre u 14. minuti.

Hrvatska se vratila u život u 18. minuti lijepim golom Nikole Vlašića s ruba kaznenog prostora. Dvije minute kasnije veznjak moskovskog CSKA-a je mogao izjednačiti, no Radu je sjajno obranio. Do kraja poluvremena obje su ekipe imale još nekoliko prilika, no više nije bilo golova.

Na otvaranju drugog dijela Rumunjska je mogla povećati vodstvo, no Hagi je iz slobodnog udarca sa 10 metara pogodio gredu.

Hrvatska u prvih 20 minuta nastavka nije pokazala ništa, a u 66. minuti poklonili smo gol. Sosa je ''prodao'' loptu Baluti, a rumunjski veznjak je ušao u kazneni prostor i zabio za 3:1. Do kraja utakmice očajna Hrvatska je primila i četvrti pogodak, u posljednjim trenucima među strijelce se upisao i Petre.

Hrvatsku sada čeka težak posao

Nažalost, nakon poraza od Rumunjske, Gračanovu vrstu čekaju Francuska i Engleska i izgledi za osvajanje prvog mjesta koje vodi u polufinale sada su svedeni na minimum.

U drugom susretu iz ove skupine u 21.00 sati u Ceseni sastaju se Francuska i Engleska.

Mladi hrvatski nogometaši će u 2. kolu 21. lipnja odmjeriti snage protiv Francuske, a u susretu posljednjeg kola u skupini, 24. lipnja igrat će protiv Engleske.

Plasman u polufinale, koje osigurava vizu za olimpijske igre u Tokiju 2022. godine, osigurat će pobjednici skupina, te najbolje drugoplasirana reprezentacija iz tri skupine.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider