Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pivarić ne može

Dalić najavio Španjolsku: Otkrio tko će braniti i nahvalio Dinamova dragulja

Održana je press-konferencija hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice sa Španjolskom.

Izbornik Zlatko Dalić je na press-konferenciji najavio utakmicu Hrvatska - Španjolska koja se ovog četvrtka igra na Maksimiru u sklopu Lige nacija.

Izborniče, može li malo riječi o zdravstvenom stanju. Je li Pivarić spreman, imate li spremnu zamjenu?

"Prvo bih zahvalio našim vjernim navijačima koji su kupili sve utakmice. Da je kapacitet četiri puta veći, stadion bi bio pun. To je za nas najvažnije u ovom trenutku. Pivarić trenira, ali nije spreman za utakmicu. Lijevu stranu ćemo zatvoriti s Jedvajem ili Milićem. Obojica imaju plusova i minusa. Jedvaj je u zadnje vrijeme igrao jako dobro, dao je neke golove, ali to nije njegova pozicija. Milić nije toliko igrao, ali on je kandidat."

Koja je Španjolska prava?

Hoće li Hrvatska igrati prvih 20 minuta kao u Elcheu?

"Mi smo odigrali možda najboljih 20 minuta, možda bolje nego na SP, ali nažalost nismo dali gol kao Engleska, utakmica se okrenula, izgubili smo sa 6:0. Moramo biti spremni, spremiti visoki presing, taj blok. Ne želimo osvetu, želimo pobjedu, najviše radi ždrijeba za Euro, ali ako pobijedimo, otvara nam se da budemo prvi u skupini. Onda moramo pobijediti Englesku."

Koja je Španjolska prava - ona iz prvog dijela u Elcheu ili ona iz drugog?

"Imali su dva načina i stila igre. Rekao sam da mi protiv Španjolske nismo iskoristili svoje šanse. Igraju brže nego prije, okomitije. U drugom poluvremenu su bili goropadni, razigrani, visoko nas porazili, mi moramo to respektirati i uzeti u obzir."

Tko će početi utakmicu? Hoće li braniti Kalinić? 

"Da vam dam da vi sami slažete, tako biste složili. Kalinić će braniti, tu nema dileme, ovo drugo sve znate."

"Olmo donosi prevagu, a Dinamu mu je odskočna daska"

Možete li reći nešto o Daniju Olmu? 

"Dinamo igra sjajno, u tom stilu igra i Olmo. Hitar je igrač koji donosi prevagu i razliku na terenu. Igra za Španjolsku, a Dinamo mu je velika odskočna daska za dalje."

Hoće li utakmica s Engleskom u Londonu biti klimaks obračuna Engleske i Hrvatske i revanš za polufinale na SP-u? 

"Imamo dvije opcije koje su pred nama, da ispadnemo iz Lige nacija ili da budemo prvi. Takva je situacija u skupini. Engleska je pobjedom protiv Španjolske povećala šanse. Ja bih volio da utakmica na Wembleyju. odluči o prvom mjestu. To bi bio vrhunac, na tom stadionu smo napravili neke velike rezultate. Ali sutra moramo pobijediti, to je sad najvažnije. Veselilo bi me da na Wembleyju idemo po pobjedu i prvo mjesto u skupini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider