Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
vatreni izbjegli velikane

Glasajte u anketi: Koga želite u skupini Hrvatske za Svjetsko prvenstvo?

Ždrijeb je za dva dana u Švicarskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija bit će nositelj u europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022 uoči ždrijeba 7. prosinca, objavio je Međunarodni nogometni savez (FIFA).

Aktualni svjetski doprvaci potvrđeni su kao nositelji skupine zajedno sa selekcijama Francuske, Belgije, Engleske, Njemačke, Portugala, Španjolske, Italije, Nizozemske i Danske, s kojima neće moći igrati.

gol expired Reportaža iz Londona: Nisu svi oduševljeni nakon prve utakmice s navijačima, u lokalnom pubu ne pridržavaju se mjera divider

Virtualni ždrijeb bit će održan u Zürichu 7. prosinca, u prvih pet skupina bit će po pet reprezentacija, a u ostalih pet po šest momčadi.

Europske kvalifikacije prvenstvo u Kataru započet će u ožujku sljedeće godine, a završit će u studenome. Izravni plasman osigurat će deset pobjednika skupina, dok će deset drugoplasiranih u baraž zajedno sa još dvije reprezentacije iz Lige nacija u sezoni 2020/2021.

Hrvatsku će tako u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo izbjeći reprezentacije poput Francuske, Belgije, Njemačke, Engleske, Portugala i Španjolske, a iz drugih jakosnih skupina prijete Švicarska, Mađarska, Poljska, Turska, Rusija, Grčka, Albanija, Norveška, Škotska i druge nezgodne reprezentacije.

Viceprvaci svijeta mogu dobiti i skupinu sa Srbijom i BiH.

Uoči ždrijeba napravili smo anketu u kojoj možete izabrati najidealnije protivnike Vatrenih.

Koga želite u skupini s Hrvatskom?

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider