Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nagradu bi dao Messiju

Enrique nahvalio Vatrene i najavio promjene u momčadi: ''Hrvatska je drugačija''

Španjolski izbornik Luis Enrique mogao bi u utorak protiv Hrvatske promijeniti neke igrače koji su u subotu pobijedili Englesku s 2-1, jer su mu neki nogometaši umorni i jer Hrvatska igra drugačije u odnosu na Gordi Albion.

Luis Enrique (Foto: AFP) (Foto: Afp)

"Imali smo dugačko putovanje, ne želim reći da su igrači umorni, trenirali su dobro, no nemam ih ovdje svaki dan da vidim kako reagiraju. Osim toga, Hrvatska je drugačija momčad", rekao je 48-godišnji Luis Enrique na konferenciji za medije u Elcheu.

U tom južnom gradu Španjolska i Hrvatska u utorak igraju utakmicu Lige nacija, a u skupini je još i Engleska. U subotu je Španjolska u Londonu pobijedila Englesku s 2-1.

"Sviđa mi se što smo razveselili zemlju, to je najbolje što se može učiniti, no moramo ostati izvan tog vala euforije, a kada govorimo o Hrvatskoj to nije samo Modrić, treba spomenuti i Ivana Rakitića", napomenuo je Enrique.

On je u Barceloni bio trener hrvatskom dokapetanu Ivanu Rakitiću od ljeta 2014. do ljeta 2017. godine. Tada je odstupio te se odmarao godinu dana sve dok u srpnju nije izabran za izbornika Španjolske. Španjolci su na Svjetskom prvenstvu ispali u osmini finala od domaćina Rusije, dok je Hrvatska osvojila srebrnu medalju nakon poraza u finalu od Francuske s 2:4.

"Rezultat Hrvatske nije me iznenadio. Gledajući kako su igrali za mene to nije bilo iznenađenje. Hrvatska ima izuzetno kvalitetne pojedince, a kao momčad napada i kao momčad se brani, i to snažno", rekao je Enrique.

"Dobro igra presing, vidio sam kako su zabili gol Portugalu", dodao je.

Hrvatska je u četvrtak, u svom prvom nastupu nakon svjetskog prvenstva, odigrala 1:1 s Portugalom u prijateljskoj utakmici odigranoj u gradu Faro.

"Na kraju utakmice nismo pronalazili prostor prema njihovom golu i u tom segmentu ćemo morati biti bolji. Nismo uspjeli staviti loptu pod svoju kontrolu što nam je bio cilj, no to nije čudno s obzirom da je s druge strane stajala snažna momčad poput Engleske, polufinalist Svjetskog prvenstva, koja je jako riskirala na kraju utakmice", rekao je Enrique.

Upitan o hrvatskom kapetanu Luki Modriću kao kandidatu za nagradu za najboljeg igrača svijeta, Enrique je istaknuo da je najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi.

"Ja bih nagradu dao Messiju jer je izvan svih", istaknuo je bivši trener Barcelone.

Vezni igrač Španjolske Sergio Busquets smatra kako su Ivan Rakitić i Luka Modrić ključni za igru Hrvatske, koju je teško pobijediti, no da će Španjolska u utorak istrčati po nova tri boda.

"Hrvatska je uravnotežena momčad. U finalu Svjetskog prvenstva su bili zaslužili pobjedu, no nedostajala im je trunka sreće. Imaju odlične pojedince, a igrači u sredini poput Ivana i Luke su ključni“, rekao je Busquets.

"Bit će to teška utakmica, teško ćemo ih pobijediti no izaći ćemo s velikom željom da to učinimo", dodao je 30-godišnji vezni igrač Barcelone, klupski suigrač Ivana Rakitića.

Busquets, koji nosi reprezentativni dres od 2007. godine, već je igrao protiv Hrvatske. Na Europskom prvenstvu 2012. godine napustio je teren uzdignutih ruku nakon slavlja od 1-0, no na Euru 2016. napustio je teren spuštene glave nakon poraza od 1-2. To je bila posljednja međusobna utakmica ovih momčadi.

"Hrvatska je jako dobra no mi želimo imati šest bodova nakon ove dvije utakmice", naglasio Busquets koji je u subotu sudjelovao u pobjedi od 2-1 nad Engleskom u Londonu.

"Želimo odigrati dobru Ligu nacija, a onda i kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Bili smo slabi na Svjetskom prvenstvu, no o tome je bolje više ne razmišljati. Raspored u Ligi nacija ne idem na ruku jer smo prije dva dana igrali utakmicu u Engleskoj, a već sutra imamo novu protiv Hrvatske", rekao je igrač sa 107 nastupa za Španjolsku.

Izbornik Luis Enrique u utorak će debitirati pred domaćom publikom nakon što je izbornički mandat započeo pobjedom na Wembleyu, nad četvrtom reprezentacijom svijeta.

"Ovo što radimo s njim slično je onome što smo radili u Barceloni. Znam sve i zato mi se nije teško prilagoditi", rekao je Busquets koji je u Barci igrao po uputama Enriquea od 2014. do 2017. godine.

Upitan o Luki Modriću, s kojim će imati okršaj na sredini terena, rekao je da je riječ o odličnom igraču.

"Modrić je spektakularan, no ja bih nagradu za najboljeg igrača svijeta dao Lionelu Messiju. Messi je već dugo najveći, a to će biti sve dok se ne umirovi. Ne samo da se on ne može uspoređivati s Lukom, već s niti jednim drugim igračem'', zaključio je Busquets.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider