Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ususret zimskom mercatu

Najveći dobitnici i gubitnici među Vatrenima u 2021. godini: Iako igra sjajno, Livaja je među "gubitašima"

Evo kakvo je stanje s cijenama hrvatskih nogometaša

Pandemijska 2021. godina polako ide svome kraju, zimski prijelazni rok sve je bliže, što znači da je pravo vrijeme za pogled na nogometnu burzu. Pa da, za početak, vidimo tko su najveći gubitaši od hrvatskih nogometaša, odnosno, kome su cijene najviše pale u godini za nama.

Gubitnici

Na prvom mjestu je Andrej Kramarić, čija je cijena od 1. siječnja do danas pala za čak 14 milijuna eura, a napadač Hoffenheima sada vrijedi 18 milijuna. Slijede dva braniča, Duje Ćaleta Car i Šime Vrsaljko. Duji cijena iznosi 16 milijuna u odnosu na prijašnjih 23, a danak neigranju i ozljedama platio je Šime Vrsaljko - njemu se cijena prepolovila pa sada umjesto 10 vrijedi pet milijuna eura.

Prisjetite se utakmice protiv Rusije

U top pet gubitaša dodat ćemo i Marka Livaju koji, zanimljivo, iako sjajno igra, vrijedi milijun eura manje nego na početku godine, dakle 3 i pol milijuna eura. Ali, treba reći da je to njegova iskazana vrijednost od lipnja, a nova procjena tek se očekuje. Tu je i Domagoj Vida čija je cijena danas 3 cijela 7 milijuna eura, dakle 300 tisuća eura manje nego 1. siječnja.

Dobitnici

Idemo sada na dobitnike u ovoj godini. Najviše razloga za zadovoljstvo ima Borna Sosa - fantastične igre u Stuttgartu isplatile su se, a Bornina cijena s tri milijuna narasla je na 20 milijuna eura.

Nastupi u Ligi prvaka za Salzburg, debi za Vatrene - sve to diglo je i Luku Sučića, 19-godišnjak je 10 i pol milijuna eura skuplji te danas vrijedi 13 i pol milijuna. Joško Gvardiol sa 16 se popeo na 25 milijuna, Luka Ivanušec s pet i pol na 13 i pol. U godini u kojoj zabiješ hat trick Tottenhamu sigurno nećeš pojeftiniti pa je tako Mislav Oršić sa 7 i pol skočio na 12 milijuna eura.

Najbolji trenuci utakmice Malte i Hrvatske

Najzanimljiviji skok u cijeni ima Josip Stanišić - mladi branič Bayerna skuplji je za čak 1900 posto, a umjesto 200 tisuća eura danas vrijedi 4 milijuna. Tu je i mladi Roko Šimić koji nakon sjajnih izdanja u drugoj momčadi Salzburga vrijedi 3 i pol milijuna eura.

Listu zaključujemo s Lovrom Majerom - bivši Dinamovac cvate u Rennesu, a cijena mu je 13 milijuna eura, dakle, tri milijuna više nego na početku godine.

Top 5 i dalje predvodi Kova

I za kraj, da vidimo top 5 najskupljih hrvatskih eksponata na tržištu. Vrh ljestvice drži veznjak Chelseaja, sjajni Mateo Kovačić, a tko želi njegove usluge mora platiti najmanje 45 milijuna eura.

Slijedi Marcelo Brozović koji je pet milijuna jeftiniji. Napadač Milana Ante Rebić stoji 32 milijuna, Nikola Vlašić 27, a listu zaključuje 19-godišnji Joško Gvardiol. Njegova cijena je 25 milijuna eura.

Detalji utakmice sa Slovačkom

Zimski Mercato obično nije raskošan kao onaj ljetni, no vidjet ćemo, možda netko posegne u džep, jer Hrvati su uvijek vruća roba na tržištu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider