Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
simuliranje mu nije strano

Giggs otkrio kako je njegov igrač glumio da mu je loše, a od Hrvatske traži pomoć

Cijeli stadion u Cardiffu utihnuo je u 14. minuti utakmice Walesa i Hrvatske nakon što je Daniel James pao na travnjak i ostao nepomično ležati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija morat će u posljednjem nastupu u skupini E kvalifikacija za Europsko prvenstvo osvojiti barem bod protiv Slovačke u Rijeci kako bi izborila put odlazak na europsku smotru. To će morati napraviti bez stoperskog para Lovren - Vida, koji su zaradili žute kartone u Walesu, a samim time i suspenziju na jednu utakmicu.

gol expired Ljutiti Lovren ispričao što mu je rekao sudac kod gola Walesa: "Pa zašto onda nije svirao prekršaj?" divider

Vida je saznao da će propustiti utakmicu protiv Slovačke u Rijeci već u 15. minuti kada je u neopreznom zračnom duelu "nokautirao" Daniela Jamesa, krilnog igrača Manchester Uniteda. On se našao u "sendviču" između Vide i Borne Barišića, nakon čega je ostao prignječen.

Je li sudac oštetio Hrvatsku u Walesu?

Ukupno glasova:

James je pao na travnjak i nepomično ostao ležati. Liječnička služba odmah je utrčala na travnjak, čak i bez prethodnog odobrenja suca Kuipersa, te je pohitala prema Jamesu misleći da je ostao bez svijesti. Na stadionu je zavladao muk, izbornik Walesa Ryan Giggs je problijedio. Šok i nevjerica u tom trenutku...

No nakon utakmice na presici Giggs je otkrio da nikakve drame nije bilo.

"Nije bilo nikakvih problema. Napravili smo sve potrebne testove na poluvremenu i nije bilo nikakvih znakova potresa mozga. Ostao je ležati jer je snalažljiv. Rekao je liječnicima da je dobro, ali da se neće pomaknuti. Nije želio da netko zaradi isključenje, samo je koristio svoj razum", objasnio je Giggs.

gol expired Nogometna zvijezda debitirala u novom sportu i odmah proglašena igračem utakmice divider

Engleski mediji odmah su iskopali informaciju da je u Manchester Unitedu, u koji je pristigao ovog ljeta, zaradio već dva žuta kartona zbog simuliranja. Ne kažemo da je simulirao udarac Vide koji je bio evidentan, čak je i sam hrvatski stoper nakon utakmice priznao da ga nije vidio i da je mogao i gore proći, ali da je James malo previše glumatao i dramio na travnjaku, to je sigurno.

VIDA O PREKRŠAJU ZA ŽUTI KARTON

Walesu su preostale još dvije utakmice do kraja kvalifikacijskog ciklusa, a izbornik Ryan Giggs računa i na pomoć Hrvatske u idućem kolu.

Luka Modrić u mix zoni (Screenshot) Frustrirani Modrić nakon remija: "U svakim si kvalifikacijama zakompliciramo stvari" divider

"Moramo pobijediti u dvije posljednje utakmice. Ovaj bod protiv Hrvatske mogao bi biti ključan. Oslanjamo se na Hrvatsku i njezinu pobjedu protiv Slovačke. Ali osim toga moramo i mi odraditi svoj posao."

Wales u idućem kolu gostuje kod Azerbajdžana i tu nema pravo na kiks. Nakon toga u posljednjem kolu dočekuje Mađarsku i s tom bi pobjedom preskočio Mađare. Velšani mogu i ostati bez nastupa na Euru čak i u slučaju dvije pobjede. To će se dogoditi ako Hrvatska izgubi od Slovaka, a nakon toga Slovačka još pobijedi kod kuće Azerbajdžan. U tom će slučaju na Euro Hrvatska i Slovačka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider