Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
brz oporavak!

Daliću otpao jedan Vatreni za Euro: Umjesto njega će Mile Škorić

Drugi dan priprema u Rovinju za Euro 2020.

Sve je izglednije da će Filip Uremović, 24-godišnji branič i kapetan Rubina, četvrto plasirane momčadi bogatog ruskog prvenstva zbog ozljede morati propustiti Euro 2020.

A to onda znači da će izbornik na Europsku smotru voditi Osijekovog kapetana Milu Škorića. No Mile na takav splet okolnosti ne gleda kao na priželjkivanu sreću.

''Filipu želim brz oporavak, naravno, i sve najbolje. Ne gledam to tako. Znao sam i prije da sam ja alternativa, tako da, sad sam tu nažalost zbog njegove ozljede. Ali, kažem, tu sam, treniram, bit će kako bude'', kaže Škorić.

gol expired Objavljen sjajan popis Nizozemske za Euro bez Van Dijka i napadača Spursa divider

A nakon žestoke utrke za naslov prvaka s Dinamom kapetan Osijeka upitan je hoće li imati snage za Euro?

"Ostalo je još svježine. Bila je dobra borba, a ostalo je svježine'', rekao je Mile Škorić.

A ako je netko trošio Osijekove energetske spremnike ove sezone, onda je to bio Mislav Oršić...i s 24 pogotka ove sezone, drugi je najbolji strijelac među Vatrenima.


"Kad dobro igraš u klubu, onda dolaziš s malo više samopouzdanja na reprezentaciju'', rekao je Oršić.

gol expired Stipe Miočić: "Želim se boriti na Poljudu za titulu UFC prvaka" divider

A kao takav, ima se pravo nadati minutaži u reprezentativnom dresu...

No, Oršić igra na lijevom krilu, poziciji na kojoj Dalić ima najveću koncentraciju kvalitete. Ima Perišića, Rebića, Brekala i Oršića pa je konkurencija žestoka.


"To je tako. Svi igrači igramo pretežito lijevo i nitko sa desne strane ne može dat onoliko momčadi koliko dat s lijeve strane, ali netko će to morat napravit. Nadam se će to biti dobro. Tu je trener koji će odlučiti tko će koliko igrati, a na meni je samo da budem maksimalno spreman ako će trebati moju pomoć'', kaže napadač Dinama.

U skupini s dva domaćina i Česima koje se ne smije podcijeniti, Vatrenima je kvalitetna pomoć u vidu Oršića i Škorića svakako dobrodošla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider