Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Jako ih respektiramo"

Dalić najavio odlučujući dvoboj sa Šveđanima: "Ako budemo igrali na bod - izgubit ćemo"

Hrvatska je u prvom susretu u Zagrebu pobijedila Švedsku sa 2:1, no Švedska je pružila odličnu predstavu, posebno u drugom poluvremenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dosta nam je bod, ali nećemo igrati na bod, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na službenoj novinarskoj konferenciji uoči subotnje utakmice Švedska - Hrvatska na Friends Areni u Solni.

Dva kola prije kraja natjecanja Lige nacija u našoj skupini vode Francuska i Portugal sa po 10 bodova, Hrvatska je druga s tri boda, dok Švedska na začelju nema niti jedan bod. Pobjednik skupine izborit će plasman na Final Four, dok posljednjeplasirana ekipa seli u niži razred.

"Mi smo došli odigrati dobru utakmicu i osigurati ostanak u elitnoj skupini. Za to nam je dovoljan jedan bod, ali nećemo igrati na jedan bod. Ako ćemo igrati na jedan bod, izgubit ćemo", poručio je hrvatski strateg.

"Neće nam biti lako ni ugodno, situacija je takva kakva je. Bit će teško, ali vjerujem u svoju ekipu i našu igru, vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", dodao je Dalić.

gol expired Postava Vatrenih za odlučnu utakmicu u Švedskoj: Izbornik Dalić ulazi u veliki rizik!? divider

Hrvatska je u prvom susretu u Zagrebu pobijedila Švedsku sa 2:1, no Švedska je pružila odličnu predstavu, posebno u drugom poluvremenu.

"Imamo jako teškog suparnika što je pokazao u Zagrebu, respektiramo ih. Šveđani su bili bolji u drugom poluvremenu u Zagrebu. Znamo njihovu kvalitetu. Lider momčadi je Berg. Tu je Kuluševski koji se nametnuo, pa Forsberg. Prema naprijed mogu nešto napraviti," istaknuo je Dalić dodavši: "Nama je cilj sačuvati svoj gol, da odigramo bolje u fazi obrane."

Nema Vide i Lovrena

Hrvatska će u susretu protiv Švedske biti oslabljena neigranjem standardnog stoperskog para Lovren - Vida. Branič ruskog Zenita je otpao zbog žutih kartona, a Vida je pozitivan na koronavirus. No u reprezentaciju se vraćaju Livaković i Petković.

gol expired Nakon šoka i dobre vijesti za Dalića: U Švedsku mu ipak dolaze dva standardna igrača divider

"Napravili smo test u petak, a rezultate ćemo doznati sutra pa ćemo znati na čemu smo. Zasad je u redu, nema ozlijeđenih, nitko ne izostaje. Priključili su nam se Livaković i Petković, vidjet ćemo", dodao je Dalić.

Hrvatski izbornik se osvrnuo i na rasplet dodatnih kvalifikacija za EURO koji je Vatrenima donio i posljednjeg protivnika u skupini D, reprezentaciju Škotske.

"Kada smo saznali koje četiri ekipe nam prijete, rekao sam da želim izbjeći Srbiju, jer su oni najbolja i najkonkretnija momčad od te četiri ekipe. Međutim, dobili smo Škote koji su bili čvrsti i hrabrog srca. Dobili smo još jednog domaćina, to će nam biti teška utakmica u skupini, bit će jako neugodno. To će biti treća utakmica u skupini i sigurno će odlučivati o prolazu. Ipak, sada razmišljamo o sutrašnjoj utakmici"; zaključio je izbornik.

gol expired Izbornik Dalić nahvalio Škotsku nakon velike pobjede u Beogradu: "Neće nam biti lako" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider