Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nema alibija

Dalić odlučio, ali još krije sastav: Evo tko bi mogao zamijeniti Jedvaja i Rakitića

Hrvatska reprezentacija odradila je trening u Londonu, a izbornik Dalić kaže da je odlučio tko će sutra istrčati na Wembley…

Zlatko Dalić (Photo: Press Association/PIXSELL)

Utakmica Engleska – Hrvatska počinje u nedjelju u 15 sati uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u, a specijalna emisija počinje već od 14:30.

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je istrčala na Wembley prvi put nakon devet godina i onog teškog poraza od Engleske od 5-1 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010.

Dalićevi izabranici odradili su trening i mirno čekaju sutrašnji ogled protiv domaćina. Za razliku od najčešćeg odgovora o sutrašnjem sastavu, da će odlučiti nakon treninga ili sutra, izbornik Dalić dao je nešto čvršći odgovor.

"Odlučili jesmo, ali reći ćemo sutra", kazao je izbornik dan uoči ogleda Engleske i Hrvatske na Wembleyju.

Nama je opet ostalo da pogađamo, ali vjerojatno su to logične izmjene. Pivarić se vraća na lijevog beka, ispada junak Jedvaj, a umjesto Ivana Rakitića možda Milan Badelj, dok se Mateo Kovačić nije pojavio na treningu i u trenutku pisanja ovog teksta ne zna se što je točno s njim.

"Zaista naš veliki respekt za engleski tim, reprezentaciju koja nas je namučila jako, i u Moskvi i u Rijeci. Možda ovaj put su još svježiji, mlađi, brži, pogotovo prema naprijed, imaju dva strašno brza igrača Sterlinga i Rashforda, koji mogu svakoga pretrčati i pobjeći svakome", kaže Dalić.

Respekt prema Engleskoj pokazuje i Ivan Perišić. Kaže da su domaćini favoriti, ali pogledajte što kaže o proučavanju Engleza.
"Mislim da više oni trebaju proučiti nas nego što mi trebamo njih. Ipak smo mi pobijedili u prvom susretu, u drugom je bilo neriješeno, bez naših gledatelja. Nije bilo lagano za igrati“, kaže Perišić.

I ne samo to. Perišić najavljuje lov na pobjedu i prvo mjesto, iako Hrvatskoj i 1:1 ili 2:2 dovoljno za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

"Otvorena utakmica s puno šansi, pogotovo ako se bude bližio kraj i ako bude neriješeno. I mi i oni ćemo probati ići na pobjedu tako da možemo očekivati ludu, otvorenu utakmicu, pa tko pobijedi. Neka pobijedi bolji", zaključio je Perišić.

Okršaj između Hrvatske i Engleske bit će već treći u posljednja 4 mjeseca. Jedna velika i jedna mala nacija pomalo razvijaju rivalstvo.

"Lijepo je tako naći jedan motiv kao što je nama bila Španjolska, pa da ih dobijemo doma. Tako sigurno i Englezi imaju motiv da nama vrate za polufinale Svjetskog prvenstva. Ali oni nama to ne mogu nikad vratiti. To je ipak bilo polufinale Svjetskog prvenstva, ovo je Liga nacija."

Izbornik je nekoliko puta napomenuo umor svojih igrača, tri dana nakon Španjolske. Ali svi se slažu - alibi ne traži nitko.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider