Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Zaboraviti Španjolsku

Ivan Perišić za Dnevnik Nove TV: Mi ne znamo igrati drugačije nego na pobjedu

Uoči velike utakmice s Engleskom reporter Nove TV Stipe Sladoljev razgovarao je s hrvatskim reprezentativcem Ivanom Perišićem.

Ivan Perišić (GOL.hr)

U razgovoru za Dnevnik Nove TV Ivan Perišić najavio je utakmicu Engleske i Hrvatske u nedjelju na Wembleyju koja odlučuje o pobjedniku skupine.

Utakmica Engleska – Hrvatska počinje u nedjelju u 15 sati uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u, a specijalna emisija počinje već od 14:30

Izgubili ste od Španjolske 6:0 pa su onda oni na Maksimiru dva puta izjednačili. Jeste li do samog kraja vjerovali u pobjedu i nakon tih 2:2?

''Pa jesmo, to smo i pokazali na terenu, borili smo se do zadnje minute i vjerovali smo u pobjedu. Jedino je pobjeda igrala za nastavak natjecanja i na kraju se isplatilo'', rekao je Perišić.

Je li sad nakon takve pobjede bolje zaboraviti na to ili na tom naboju graditi ovu utakmicu s Engleskom?

''Treba to što prije zaboraviti i koncentrirati se na druge utakmice, jer vidite, raspored je gust, nove utakmice dolaze svaka tri dana, tako da ako nisi u tome loše ćeš proći. Treba zaboraviti i ovu utakmicu protiv Španjolske, u nedjelju je nova utakmica, spremni smo i jedva čekamo'', mišljenja je hrvatski veznjak.

Vaši partneri u napadu su Rebić i Kramarić, nedostaje li vam Mario Mandžukić, jeste li se mogli na neke stvari kod njega drugačije osloniti u odnosu na ovu dvojicu partnera danas?

''Svi znamo tko je Mario i koje kvalitete donosi na terenu, ali koga nema bez njega se može. Imamo nove igrače, nove kvalitete, Rebić napada više prostor, dobili smo s njim dubinu, Kramarić traži loptu u noge, tako da, novi igrači, nove kvalitete. Moramo to iskoristiti na najbolji mogući način'', izjavio je Perišić.

Što je protiv Engleske najvažnija stvar, treba nam pobjeda ili treba nastupiti suzdržanost jer nas neodlučeno s više golova ostavlja u prvoj ligi?

''Mi ne znamo igrati drugačije nego na pobjedu. Treba biti pametan, imaju odlične igrače prema naprijed, trebamo raditi dobar blok kad nas stisnu u početku i dobro se braniti, radit dobar blok i dobro izlaziti i njima igra pobjeda za prvo mjesto, bit će zanimljiva utakmica u kojoj ćemo nadamo se mi profitirati.

Vaša strana je lijeva, morate drugačije igrati kad je tu Jedvaj, kad je Pivarić?

''To je na izborniku, tko god bude igrao, mora dati sto posto, mora se uklopiti u ekipu, jer samo tako možemo napraviti dobru stvar'', zaključio je Perišić.

Hoće li nakon Španjolske Hrvatska pobijediti i Englesku (nedjelja, 15:00)?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider