Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
počele pripreme

Dalić na prvom treningu nije mogao sastaviti momčad, a najviše brine Rebićeva ozljeda

Vatreni su počeli pripreme za Euro 2020.

Nakon promjenjivih igara u Ligi nacija i turbulentnog starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru Zlatko Dalić danas je iskazao prilično rezolutan stav o tome kakva njegova momčad treba biti:

"Ja vama mogu sad reći: "OK, dat ćemo sve od sebe, motiv, želja, poginut ćemo na terenu.", i nema potreba da o tome govorim, ali to neće biti dovoljno. To neće bit dovoljno ukoliko Hrvatska ne bude bolja nego što je bila u Ligi nacija, kvalitetnija, odgovornija i taktički savršena, nećemo napravit rezultat'', rekao je Dalić.

gol expired Englezi tvrde: Protiv Hrvatske na Euru igramo pred 90 tisuća navijača! divider

A da Vatreni bili u najboljem izdanju, Dalić će morati riješiti i pitanje koje je sam potencirao, a to je da ova miješana generacija Vatrenih još nije postala ekipa. Barem ne kao ona što je bila ona iz Rusije.

"Nije ovo klub. U klubu si zbog novaca, zbog ugovora, a ovo je reprezentacija u kojoj moraš ipak dati malo više od sebe u nekom drugom smislu."

"I na tome ćemo radit. I kroz sastanke i kroz individualne razgovore u kojima ću ja igračima, svakome od njih ukazat ono što ja mislim da problem, pokušat do njega doprijet na najbolji mogući način'', kaže Dalić.

A oko formacije u kojoj Hrvatska daje najbolje od sebe, Dalić nema nikakvih dilema. To je 4-2-3-1 u kojoj je izbornik istaknuo jednog igrača:

gol expired Talijani objavili: Ivan Jurić napušta Veronu, ali ostaje u Serie A divider

"Tu ovisimo o tom centralnom napadaču, Bruni Petkoviću koji igra tu poziciju. Tu smo puno gradili oko toga. I druga verzija 4-4-2 ili u biti 4-3-1-2 s dvije polušpice, dva napadača koji igraju polulijevo i poludesno. To ćemo vidjet, to ćemo probat, imat ćemo vremena'', otkriva izbornik.

A teška vremena su pred navijačima koji ni sami ne znaju hoće li i kako moći podržati svoju reprezentaciju.

gol expired Gattuso dobio otkaz u Napoliju i odmah našao novi posao u Italiji divider

"Nama navijači fale jako puno. Možda bi se usudio reći i najviše od svih. Ali opet kad gledamo koji su svi uvjeti i za navijače, rezervacija i troškovi i put...teško je očekivat da će to ljudi moći sebi priuštit. Daj Bože da bude navijača na svakoj utakmici. Tko ne bi volio poželjet biti na Wembleyju, Hrvatska - Engleska, puni stadion, ali evo vjerujem da će bit sve OK."

Što se tiče Filipa Uremovića i njegove ozljede, on će provoditi rehabilitaciju u Zagrebu do petka, kada bi izbornik mogao donijeti odluku vodi li ga na EURO ili ne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider