Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Komentar Ivice Mede

Bradarić pokazao da zaslužuje veće povjerenje: Dalić na potezu, hoće li mijenjati ustaljenu postavu?

Vatreni su pobjedom protiv Švicarske (2:1) prekinuli negativni trend i najavili podizanje forme uoči odlučnih utakmica u Ligi nacija…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjeda protiv Švicarske stigla je u pravi trenutak. Došla je kao blagi melem na teške rane nakon rujanskog hoda po trnju u Portu i Parizu.
Uoči nastavka Lige nacija Vatreni su se u St. Gallenu napumpali samopouzdanjem. Svladana je vrlo kvalitetna reprezentacija koja je dosad bila neporažena u susretima s Hrvatskom.

Zlatko Dalić može biti zadovoljan rezultatom, ali i igrom prošarane hrvatske momčadi. Ugodno je iznenadila, pa izbornik sa znatno povećanom dozom optimizma može čekati vrlo važne dvoboje sa Švedskom i Francuskom.

Bradarić zaslužio veće povjerenje

Ukupno gledajući, bila je to dobra partija Vatrenih. Nije sve izgledalo perfektno, početak je bio ukočen, što se i može razumjeti jer ova postava nikada nije igrala zajedno, no kako je utakmica odmicala, Vatreni su izgledali sve bolje.

Ako moramo nekoga izdvojiti, spomenuli bismo mladog Domagoja Bradarića. U debiju je pokazao da se radi o velikom potencijalu. Možda ga se i prije trebalo gurnuti u vatru, pogotovo jer igra na poziciji koja je u pravilu deficitarna za hrvatsku reprezentaciju.

Zlatko Dalić Dalić zadovoljan igrom, a komentirao je nastupe Bradarića i Budimira: ''Treba se stalno dokazivati'' divider

Međutim, to je gotova priča, treba gledati prema naprijed. Bradarić bi prema svemu što pokazuje u klubu, a sada i u reprezentaciji, trebao biti u krugu stalnih reprezentativaca. Zaslužuje veće povjerenje.

Kad se uzme u obzir da nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji i da mu je to bio debi, može se reći da je odigrao jako dobro. Općenito je ta lijeva bočna strana, na kojoj su ordinirali Bradarić i Dario Melnjak, izgledala prilično moćno i prodorno.

Petković još traži formu

U obrani je bilo propusta, Ćaleta-Car i Vida dugo su se tražili, pa je Livaković opet morao spašavati, ali moglo se to i očekivati jer Švicarska ima dobru momčad koja svakome može stvoriti probleme. Kad ofenziva štima, onda se mogu pokriti pogreške u defenzivi. Brekalo je opet zabio, bio je vrlo opasan. Uremović mu je dobro čuvao leđa, tako da se može reći kako je i desna strana obavila dobar posao.

Pašalić je pokazao da može puno pružiti kada igra na svojoj poziciji. Kod prvog gola odigrao je bitnu ulogu, a kod drugog je odradio lavovski dio posla u pripremi i na kraju je stigao poentirao. Vezni red s Mateom Kovačićem i Milanom Badeljom dobro je držao loptu i pokrivao prostor. Može to biti i dosta bolje.

Finta Domagoja Bradarića Debi iz snova za Bradarića: Ovo što je napravio Švicarcima danima će se prepričavati divider

Bruno Petković nije u najboljem izdanju, vidi se da nije u top-formi, ali i kada nije na sto posto, sposoban je napraviti probleme protivničkoj obrani. Uvijek može odglumiti mantinelu i dati kvalitetan pas. To je i napravio kod prvog gola kada je uz Pašalićevu pomoć izigrao švicarsku obranu u začetku akcije. Da je zabio onu šansu, dojam bi bio znatno bolji. Petković treba nastaviti raditi i sve će doći na svoje.

Ante Budimir u nešto više od pola sata pokazao je da ima kvalitetu puhati mu u leđa. Zna zabiti, a očito i asistirati. Kad se pobijedi, sve je uvijek ljepše i vedrije. No probleme i pogreške ne treba pogurati pod tepih.

Obrana mora biti sigurnija

Obrana i vezni red moraju biti sigurniji, u natjecateljskoj utakmici onakve pogreške u prvih pola sata igre u pravilu su kobne, posebice protiv top-reprezentacija. Švicarska jest dobra, ali ipak nije tako dobra kao Francuska ili Portugal.

Treba uzeti u obzir da je ovo bila samo prijateljska utakmica, jasno je da se na temelju nje ne smije poletjeti, a kamoli stvarati nekakva euforija, ali ipak je nekakav barometar trenutačne forme.

Prije utakmice mnogi su konstatirali da će ovaj sastav istrčati sada i tko zna kada. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Dalić reagirati, hoće li na temelju viđenog promijeniti ustaljenu ideju i ubaciti neke igrače iz ove postave već protiv Švedske, a na koje prije možda nije računao?

Naravno da je ta utakmica puno značajnija. Pobjeda je imperativ, najvjerojatnije donosi ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. 

Najbolji trenuci s utakmice Hrvatska - Švicarska

  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider