Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Stižu bez kapetana

Austrija ima poseban motiv protiv Vatrenih, otkrili kako će zaustaviti Modrića: "Nije on superman"

Utakmicu Hrvatska - Austrija možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u.

U petak, 3. lipnja od 20:45 sati igra se utakmica Lige nacija između Hrvatske i Austrije u Osijeku koju možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr.

Iako su na EURO-u prošli skupinu i ispali tek u produžecima osmine finala od prvaka Talijana, Austrijanci ni kroz skupinu, a ni kroz dodatne kvalifikacije protiv Wales nisu izborili plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Zbog toga izbornik Ralf Ragnick spremno priznaje:

"Mi smo autsajderi skupine, ali zbog toga će nam sve ovo biti još zanimljivije".

Nikad nisu pobijedili Hrvatsku

Međutim, Austriju nikako ne treba podcijeniti jer će imati poseban motiv u Osijeku. S Vatrenima su do sada igrali pet puta i poraženi su u baš svakom susretu. 

Tih pet pobjeda, Hrvatska je ostvarila s ukupnom gol-razlikom 9:2.

"Možda je Hrvatsko favorit, posebno u Osijeku gdje nisu izgubili 13 utakmica čega smo, također, svjesni, ali možda će sutra biti dan kad ćemo prvi put pobijediti Hrvatsku", kazao je Ragnick pa nastavio:

gol expired Izbornik Dalić i Modrić na treningu Vatrenih, dva braniča su otpala za Austrjiu divider

"Nadam se da ćemo prikazati svoju najbolju igru i pobijediti u Osijeku. Zbog toga i putujemo tamo. Da smo rekli na početku da su bolji od nas i da ih ne možemo pobijediti, mogli smo ostati u Beču i uopće ne igrati", rekao je izbornik Austrije pa dodao da kapetan David Alaba neće ni doputovati u Osijek, ali zato očekuju da će zaigrati njegov suigrač iz Real Madrida, naš kapetan i maestro Luka Modrić.

Imaju recept za Luku Modrića

"Luka je čudesan nogometaš, ali nije superman. Također, mislim da ne voli pritisak, kad nema previše vremena, pa bismo ga mogli pritisnuti, ali opet znamo kakvu tehniku ima", kazao je Xaver Schlager pa dodao:

"Jako je dobar igrač s vrlo dobrim pregledom lopte. Znamo da je igrač svjetske klase, osvojio je Zlatnu loptu i bit će posebano igrati protiv njega":

Schlager je inače Brekalov suigrač iz Wolfsburga i poznaje njegove kvalitete bez obzira na Josipovu posudbu u Torinu ove sezone.

gol expired Reprezentacija ostala bez Joška Gvardiola, u ekipu stiže novo stopersko rješenje!? divider

"Zahtjevan je igrač. Morat ćemo se koncentrirati na njega pa ćemo vidjeti kako će proći utakmica".

Da bi utakmica protiv Vatrenih prošla što bolje za Austriju, Ragnick ima osnovni recept:

"Kako bismo pobijedili bolje momčadi, momčadi koje imaju vrhunske igrače, kao što je Hrvatska, morat ćemo napraviti neke stvari bolje od naših suparnika. Upravo to ćemo pokušati napraviti", zaključio je izbornik Austrije i bivši trener Manchester Uniteda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider