Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
legenda koja se gricka

A što nas sve čeka… Događaji koji su nas dosad zabavili u Ligi nacija

Iako svaki pravi navijač u ovom trenutku ne može dugo zadržati pogled na tablicu grupe 3 UEFA-ine Lige nacija zbog trećeg mjesta Vatrenih, kada bolje razmislite, ipak nas je naša nogometna vrsta opet veselila i obradovala u više trenutaka, a što nas tek sve čeka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok se hrvatska nogometna reprezentacija u miru sprema za ciklus u studenom kada gostujemo u Švedskoj, a Portugal dočekujemo na Poljudu (14. i 17. studenog), odlučili smo se prisjetiti nekih trenutaka koji nam i danas izmame osmijeh na lice. Zbog njih jedva čekamo nastavak Lige nacija pa nam dođe da odmah pripremimo omiljene grickalice i uživamo u ''show programu''.

Debi iz snova, od kojeg Švicarci još nisu došli sebi

I tako… Zuber i Lotomba vjerojatno su jedva dočekali da loptu primi mladi hrvatski debitant kako bi pokazali tko je gazda u St. Gallenu, ali nisu računali da su se okomili na Vatrenog s hajdučkim pedigreom! Luka Modrić u 82. minuti dodao je loptu Domagoju Bradariću, spomenuti švicarski dvojac žestoko se obrušio na 20-godišnjeg igrača Lillea, a on ih je elegantno okrenuo, izmiješao i ostavio uz aut-liniju da malo razmisle o novoj snazi Vatrenih s kojom će se suočavati u godinama koje dolaze. Stoti put gledamo spomenuti potez, a isti blaženi osmijeh ne silazi s lica…

Junaci dana u hladnom Maksimiru

Svaka čast Vatrenima za tri boda protiv Švedske, ali tog dana junaci u našim očima bili su na tribinama. Pamtimo da smo pobijedili nezgodne Šveđane 2:1, da je prvi pogodak majstorski plasirao odlični Nikola Vlašić, a pobjedu nakon izjednačenja u kasnoj 84. minuti donio nezaustavljivi Andrej Kramarić, ali više od ta dva gola pamtimo dva sretna lika s maksimirskog sjevera. Naime, iako je kiša za vrijeme cijele utakmice neumorno pljuštala, njih dvojicu kamera je uhvatila kako veselo navijaju bez majica unatoč kiši i velikoj hladnoći. Trenutak istinske sreće, pravo navijanje i scena koja govori sve o ljepoti nogometa i radosti koju nam donosi prava pikanterija dana!

Volimo Hrvatsku, ali volimo i nogomet

Koliko god je težak svaki poraz Vatrenih, obožavamo kada su pravi, odnosno kada se ne predaju i kada daju sve od sebe. Od svih poraza (Tursku smo zbog vlastitog zdravlja zaboravili odavno) posebno u srce diraju oni protiv Francuza. Nemamo ništa osobno protiv Galskih pijetlova, dapače obožavamo njihovu zemlju, hranu, film, glazbu, ali jedva čekamo taj dan da napokon sredimo Francuze! Iako porazi bole, rado se sjetimo nedavne golijade u Parizu. U ludoj utakmici izgubili smo kao i u finalu svjetskog prvenstva s 4:2, ali smo pokazali zube moćnoj Francuskoj i zato znamo da će sreća jednom biti i našoj strani, nadamo se u nekoj supervažnoj utakmici, npr. na Euru koji slijedi.

Greizmann ne može bez Hrvatske

Antoine Griezmann svjetska je klasa i igrač koji može riješiti bilo koju utakmicu, ali čini se da posebno voli rješavati one u kojima nastupa za Francusku protiv Hrvatske. Da ima neka tajna veza, potvrdio je i u zadnjem okršaju u Maksimiru. Naime, Greizmann je nosio posebne kopačke, za koje su autori dobili inspiraciju u Sv. Nedelji i nazvali je po svjetski poznatom proizvodu tvrtke Rimac Automobili. Proizvedeno je samo 412 parova tih kopački jer je maksimalna brzina koju postiže automobil Rimac C_Two upravo 412 km/h. Nadamo se da će u idućem okršaju Vatreni pokazati Griezmannu da osim električne jurilice i druge omiljene priče iz Hrvatske mogu biti na vrhu svijeta.

Naveli smo samo neke trenutke zbog kojih rado pratimo Vatrene u Ligi nacija i dok gledamo legende u nastajanju, ne preostaje nam ništa drugo nego da uz legendu koja se gricka, Kviki gric, i dobru ekipu čekamo nova nogometna uzbuđenja na Gol.hr-u i Novoj TV u sljedećoj utakmici protiv Švedske. Reakcije nakon nje sigurno će biti različite, ali na Kviki Gric uvijek su identične, a legendarni trenuci još legendarniji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider