Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Željka Vele

Zbogom Liga prvaka i milijuni, dobar dan Europska liga i...

Obično je dobro kada čovjek uštedi dva milijuna eura, ali Zdravko Mamić nije sretan zbog toga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uštedio je Zdravko Mamić dva za neisplaćene premije, a izgubio deset koje donosi Liga prvaka i još (kao i svi Dinamovci) ima knedlu u grlu i kamen na duši jer Dinamo je ispao od momčadi koja nije bolja od njega.

>> Bjelica žali Dinamo i brani potez Mamića: I ja sam to napravio

>> 'Ovi naši kvazi trenerčići nemaju pojma, stiže svjetsko ime!'

>> I kapetan Joe suznih očiju: Ovo i Turska najteži trenuci karijere

Hrvatski prvak odigrao je hrabru utakmicu tijekom koje je davao, ali i primao udarce. Više ih je zadao, ali je nažalost previše primio za ukupni uspjeh. Secirati bečki dvoboj nema previše smisla. Dinamo je bio bolji, nadigrao je Austrijance i da je to bio prvi susret, noćas bi u Zagrebu bio doček za pobjednike.

Ostaje žal za prvom utakmicom

Ovako, kad je bitka dobivena, a rat izgubljen prošloga tjedna u Maksimiru, ostaje žal što se u prvoj utakmici odigralo loše, što se dogodio kolektivni raspad u finišu, što je nakon prvoga gola primljen i taj, pokazalo se kasnije, presudni, drugi.

Može se reći da je pritisak, imperativ, bio jako važan. U Zagrebu, kad je morao – Dinamo nije mogao. U Beču, Austrija je „servirala za finale Wimbledona“, pa su se ruke i noge skratile, a rasterećeni Dinamo je dominirao. Dati tri gola u gostima, u ovakvoj utakmici, jest puno. No, dva primljena gola su također previše. Pogotovo ovako, relativno jeftina.

Dinamo treba pojačanja u obrani

Jasno je da za vrhunski rezultat (a to je sam plasman u LP) Dinamo treba pojačanja u obrani. Modri trebaju klasnog stopera, pravu „obrambenu zvijer“ i to hitno. Uz to, nije jasno imaju li oba vratara potrebnu klasu, a prvi lijevi bek, Pivarić, obje utakmice odigrao je vrlo loše. Pojačavalo se prema naprijed, Soudani i Fernandes su „bingo“ na lotu, no treba nešto potrošiti i na obranu. Ova je previše rupičasta za Europu.

Dinamo je izgubio Ligu prvaka i danas je dan tuge za navijače i za blagajnu. Ali, dobra stvar je da Europa nije iščezla iz Maksimira. Igrat će se Europska liga, natjecanje u kojem je Dinamo kudikamo konkurentniji nego u elitnom razredu. Umjesto zbrajanja frustracija, kao protekle dvije sezone, stići će protivnici s kojima se može igrati i natjecanje u kojem se može tražiti prolazak skupine.

'Božić u Europi'

Umjesto opće apatije krajem studenog i početkom prosinca, ove će sezone živjeti kombinatorika i natjecateljski zanos. Bude li Dinamo igrao kao sinoć, onda je Kienastov gol svakako odnio milijune i Ligu prvaka, ali možda donese toliko spominjani „Božić u Europi“.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider