Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Andersson na Poljudu

Šveđanin odmah najavio neke promjene u Hajduku

U Hajduku su predstavili novog sportskog direktora, Šveđanina Jensa Anderssona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je jutros napustio Split u potrazi za hladovinom. Dvotjedne pripreme odradit će se na mariborskom Pohorju gdje je ipak ugodnije trenirati nego u uzavreloj Dalmaciji. Prije samog odlaska put susjedne Slovenije, na Poljudu su predstavili najveće ovosezonsko pojačanje – sportskog direktora Jensa Anderssona.

>> Ovo su igrači Hajduka koji idu na pripreme u Sloveniju

Mnogi su ostali u čudu kada je novi sportski direktor kluba postao Jens Andersson, Šveđanin koji je u AIK doveo i pokojnog Ivana Turinu. Skandinavac će u Hajduk donijeti zapadnjačku organizaciju, tako da neće samo imati zadatak dovoditi i prodavati igrače.

Odmah je najavio neke nove stvari u klubu:

''Neće više biti dovođenja igrača bez da ih vidimo na djelu. To je jedna od novih stvari koje ćemo raditi drukčije'', odmah je najavio Šveđanin.

''Ponosan sam što sam došao u Hajduk. To je velik izazov. Hajduk ima bogatu povijest, nadam se da će imati i dobru budućnost.''

Zna da novca - nema

Jens T Andersson dobro zna kako u Hajduku novca nema. On će zarađivati 50 tisuća eura godišnje. Kažu na Poljudu u šali da u Švedskoj bolje zarađuju i učitelji.

''Novac će nam biti najveći problem. Klub mora prodati nekoliko igrača da bi preživio.''

Priznaje kako ga je iz Hajduka kontaktirao predsjednik Marin Brbić. Teška financijska situacija natjerala je Brbića da nađe nekoga tko će svojim kontaktima prodavati skuplje, a kupovati jeftinije. Jedino tako Hajduk može vratiti dugove.

''Budućnost kluba je u razvoju igrača'', poručio je Andersson koji je najavio 'više priče' kada se bolje upozna sa situacijom u momčadi tijekom priprema.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider