Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Švedska tuguje

Dirljive ovacije za Turinu u Malmöu: Navijači AIK-a pripremili 2.000 ruža!

U 27. minuti prekinuta je utakmica švedskog prvenstva između Malmöa i Norrköpinga kako bi igrači i gledatelji odali počast tragično preminulom hrvatskom vrataru Ivanu Turini, koji je branio boje AIK-a iz Stockholma te je negda stajao na vratima zagrebačkog Dinama...

Nogometaši Malmöa i Norrkopinga zagrlili su se na sredini travnjaka, a navijači su ustali sa sjedala i glasnim aplauzom odali počast hrvatskom vrataru.

>> Dinamo i AIK organiziraju utakmicu u spomen na Ivana Turinu!

>> Majka Ivana Turine otkrila što joj je sin poslao u posljednjoj poruci

>> Švedski navijači se opraštaju s Turinom: 'Bio si fantastičan, bio si naš!'

Na tribinama su se mogle vidjeti poruke: Ivane, počivaj u miru! Na semaforu se pojavio lik hrvatskog vratara. Bila je to doista dirljiva scena. Ostale utakmice švedske lige započele su ili će započeti s minutom šutnje za preminulog Ivana Turinu.

U istom vrijeme igrači i navijači AIK-a, kluba u kojem je Turina branio u posljednje tri godine, odavali su počast svojem preminulom vrataru donoseći cvijeće i svijeće te podizanjem hrvatske zastave na mjestu gdje je izložen Turinin dres i klupski rekviziti.

Derbi švedskog prvenstva između AIK-a i IFK-a i Göteborga ipak će se odigrati u ponedjeljak prema rasporedu prvenstva. Navijači su najavili odavanje počasti Turini. Naručeno je 2.000 crvenih ruža koje će biti položene iza gola sjeverne tribine te se priprema posebna koreografija u 27. minuti utakmice. Turina je, naime, nosio dres s brojem 27.

''Formirat ćemo more od ruža oko Ivanova mjesta na terenu, mjesta na kojem je osvojio naša srca'', stoji u priopćenju navijačke skupine Sol Invictus.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider