Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmica sezone

Opasnost za Hajduk u Skoplju: Trener i kapetan u sukobu!?

Nakon minimalne pobjede u Split od 2:1, Hajduk danas u Skoplju igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv Turnova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Planirani „izlet“ u Skoplje pretvorio se u najvažniju utakmicu sezone za momčad Hajduka. Ne treba pojašnjavati što bi za „bijele“ značio eventualan „kiks“ na stadionu Filipa II.

>> Dnevnik Nove TV u Skopju: Traži se 'prženi Hajduk na meniju'

>> VIDEO: Hajduk u Skopju dočekali bivši igrač i – vrućina

>> Kouassi šokirao, Maloča spasio 'bijele': Hajduk izbjegao blamažu!

Splićani trebaju zaradu od utakmice u sljedećem kolu „kao ozebli sunce“. Taj novac već je uračunat u proračun do kraja godine. Ali, u prvoj utakmici je od gotovog napravljena veresija.

Mršava prednost s Poljuda

Hajduk s Poljuda nosi mršavu prednost (2:1). Ta pobjeda ne jamči gotovo ništa, a kamoli miran uzvrat. Stoga je jasno zbog čega je Igor Tudor proglasio opću mobilizaciju. Stvari nisu otišle toliko daleko da Hajduk strepi od Turnova, ali situacija za „bijele“ nije nimalo ugodna. Nema sumnje da je Hajduk značajno bolji od Turnova, ali u prvoj utakmici to se na travnjaku nije baš primijetilo. Istina, „bijeli“ su na Poljudu mogli proći bolje, ali i lošije. Ne treba zaboraviti da je Turnovo kod rezultata 1:1 imao čisti „zicer“, a potom i jednu dobru polušansu.

Stiže i Torcida

Tudor je to upozorenje, čini se, shvatio krajnje ozbiljno.
„Mislim da nas više ničim ne mogu iznenaditi. Analizirali smo ih do najsitnijeg detalja“, kazao je Tudor uoči polaska u glavni grad Makedonije.
Dobro je vijest što će mladu momčad Hajduka u Skoplju dočekati mlaka atmosfera. Turnovo je i za makedonske prilike mali klub koji nema previše navijača, a u Skoplju će zapravo igrati kao gost, jer nemaju uvjete za igranje europskih utakmice na svojem stadionu u Strumici. Makedonski mediji prognoziraju posjetu od oko 2000 gledatelja. Budući da Hajduk ima dosta navijača u Makedoniji, a svoj dolazak na utakmicu najavila je i Torcida, moglo bi se dogoditi da Turnovo ima tek nešto više navijača na stadionu.

Kouassi i Anđelković pod upitnikom

No, utakmice dobivaju i gube ipak igrači. Loša je vijest za Hajduk što je upitan nastup dvojice ponajboljih igrača „bijelih“ Kuoassija i Anđelkovića, dok je otklonjena svaka mogućnost povratka u momčad Franka Andrijaševića, vjerojatno najboljeg igrača Hajduka u ovom trenutku, koji se još nije oporavio od ozljede s kraja prošle sezone. Kouassi i Anđelković otputovali su u Skoplje i moguće je da će zaigrati, ali pitanje je jesu li spremni za najveće napore?

A u Skoplju neće biti jednostavno. Osim ratoborne domaće momčadi, „bijele“ će dočekati i nesnosna sparina. Skoplje se ovih dana prži na +40 stupnjeva Celzijevih koji će cijediti snagu iz igrača, a Hajduk na startu sezone igra u gustom rasporedu, tako da bi umor mogao odigrati važnu ulogu u ovoj utakmici.

Sukob Maloče i Tudora

Uz sve nabrojano, treba se upitati i je li poremećena atmosfera u momčadi nakon što je kapetan Mario Maloča zaradio kaznu najvjerojatnije zbog neprimjerenog komentara na račun Tudora? Nakon kontroverznog odlaska s Poljuda crnogorskog napadača Ivana Vukovića, čini se da je prilično napeta situacija između kapetana i trenera.

Makedonci spremaju zamku za "bijele"

Turnovo se zasigurno neće otvoriti. Momčad Ali Gunesa nema kapacitet za napadački nogomet. Možemo očekivati da će primijeniti sličnu taktiku kao na Poljudu. Makedoncima bi vjerojatno sasvim odgovaralo da drže „nule“ do posljednjih desetak minuta utakmice, a onda da pokušaju zabiti pobjednički pogodak u finišu. Hajduk ne bi smio upasti u tu klopku. Rani pogodak gotovo bi sigurno riješio sve dileme. Turnovo bi se moralo otvoriti, a to bi bio njegov kraj. Vjerujemo kako će kvaliteta na kraju ipak doći do izražaja.

Vjerojatne postave:

Turnovo: Dimovski – Valerovski, Petrov, Mitrev, Tasev – Mavrov, Mitrov – Stoilov, Blaževski, Vasilev – Baldovalijev

Hajduk: Kalinić – Mikanović, Maloča, Milović, Jozinović – Pašalić, Anđelković, Caktaš – Sušić, Maglica, Mujan

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider