Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Armadina poruka Uefi

Gosti iz Liga petice nemaju lijek za Kantridu: Golčina Kramarića za bod Rijeke!

Rijeka je osvojila drugi bod u Europskoj ligi, odigravši u sjajnoj atmosferi Kantride 1:1 s francuskim Lyonom...

Gosti su na Kvarner stigli bez čak 11 prvotimaca, istrčavši s postavom u kojoj su 'odzvanjala' tek imena Gourcuffa i Brianda. Matjaž Kek je pak, sukladno s najavama, startao s Benkom i Kramarićem, ali i Kvržićem i Sharbinijem.

>> PSV se poigrao s Dinamom: Očajni Modri izbjegli blamažu

>> Pozovi Dinamo za izlazak iz krize: 'Zečevi' u gostima!

Prvih desetak minuta početno ispitivanje snaga, a onda ludilo. Najprije Kvržić prolazi zdesna, šalje loptu na pet metara, gdje Benko u padu ne uspijeva poentirati kraj dvojice gostujućih braniča. Ekspresno odgovara Briand čiji udarac Vargić brani. Vratar Riječana nemoćan je u 14. minuti kada ga je iznevjerila obrana, a pogotovo Bertoša, reagirajući slabo nakon kornera Lyona. Takvu neprisebnost kažnjava Pleu - 0:1.

Rijetko viđeni trenutak inspiracije u 21. minuti. Autor Andrej Kramarić, odbačeno dijete Dinama. Opalio je sjajno i silovito s 25 metara za spektakularnu golčinu - 1:1. Mogao je Kramarić postati apsolutni junak samo tri minute kasnije. Kvržić je ubacio s desne strane, Benko probao škaricama, koje su ispale loš udarac, ali dobra asistencija Kramariću na drugoj strani... Ipak, mladi napadač promašuje loptu na 3-4 metra od praznog gola.

Super raspoložen bio je Kvržić, prava noćna mora za braniče Lyona. Gotovo sve ih je ispremiješao u 26. minuti, pa tražio Kramarića na petercu, ali u zadnji čas spasio je Kone.

Rijeka - Lyon 1:1...

Ukupno glasova:

Nastavak je krenuo nepreciznim pokušajem Gourcuffa s 15-ak metara, a potom - opet Kramarić. S desne strani ulazi u kazneni prostor Lyona, pada nakon duela s Koneom, a glavni sudac pokazuje mu žuti karton zbog simuliranja.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je bilo primjetno da Rijeka pada i da fizički ne može parirati Lyonu. I baš zbog toga ovaj remi je veliki uspjeh. Nakon Stuttgarta i Betisa, još jedan klub iz Liga petica nije uspio uzeti puni plijen na Kantridi.

Imali su gosti šanse, Briand je jednom promašio loptu, a u sudačkoj nadoknadi nakon prekida šut iz blizine skinuo mu je Vargić. Međutim, mogla je i Rijeka do potpunog skalpa - u 90. minuti s 20-ak metara tukao je Alispahić, ali dobro brani Gorgelin.

Betis u 94. minuti do pobjede u Portugalu

U drugom susretu grupe I, španjolski Betis teškom mukom slavio je u susjedstvu. Kod Vitorije Guimaraes gosti iz Seville tri boda su uhvatili u četvrtoj minuti sudačke nadoknade zahvaljujući Chuliju. Betis je tako preuzeo vrh ljestvice s 8 bodova poslije 4 kola. Lyon je drugi sa 6, Guimaraes treći sa 4, a Rijeka posljednja s 2 boda. Hrvatskom predstavniku ostale su teoretske šanse za prolaz u nokaut fazu.

Armadina poruka Uefi

Navijačka tribina Armade bila je zatvorena zbog Uefine kazne. Razlog: famozni keltski križevi koje Uefa uredno prodaje na svojim internetskim stranicama. Riječki navijači čelnicima krovne europske nogometne organizacije posvetili suporuku - 'keltski križevi' na četiri jezika.

Rijeka - Lyon 1:1 (Kramarić 21' / Plea 14')

90+3' Utakmica je završila.

90+2' Nakon prekida nezgodno je iz blizine pucao Briand, no Vargić uspijeva obraniti.

90' Alispahić je pucao s 20-ak metara, sjajno brani Gorgelin.

88' Mujanović ulazi umjesto Kvržića, kojeg su navijači također nagradili pljeskom za odličnu igru, posebice u prvom dijelu.

83' Kramarić ide van, praćen velikim pljeskom s tribina Kantride. Ulazi Pokrivač.

80' Slobodni udarac s desne strane za Mvuembu. Kad su svi očekivali ubačaj, on je poslao nisku loptu u sredinu, gdje se osramotio Briand, promašivši loptu u izglednoj poziciji.

72' Prvi žuti karton večeras, za Miguela Lopesa, zbog preoštrog naleta na Benka.

65' Briand je primio loptu na 16m, okrenut leđima riješio se Marića i tukao ravno u Vargića.

58' Prva promjena. Izlazi Anas Sharbini, a ulazi Alispahić.

55' Kramarić je zdesna ušao u 16-erac Lyona i pao nakon duela s Koneom. Ipak, glavni sudac na signalizaciju petog suca iza gola pokazao je žuti karton napadaču Rijeke zbog simuliranja.

51' Gourcuff je primio loptu na 15-ak metara po sredini vrata, ali srećom je pucao jako loše.

46' Počeo je nastavak susreta.

45' Završeno je prvo poluvrijeme.

42' Armada je posvetila posebnu koreografiju Uefi. U slijedu transparenata ističe se onaj na kojem su na četiri jezika ispisali 'keltski križ', odgovorivši tako čelnicima krovne europske nogometne organizacije na kaznu i zatvorenu navijačku tribinu.

26' Super raspoložen je Zoran Kvržić na desnom krilu. Ispremiješao je obranu Lyona i gurnuo na pet metara za Kramarića, ispred kojeg u zadnji čas intervenira Kone.

24' Kvržić je ubacio s desne strane, Benko probao škaricama. Nije to bio dobar udarac, ali ispala je asistencija za Kramarića koji s tri metra pred praznim golom promašuje loptu. Velika prilika Rijeke odlazi u nepovrat.

21' GOOOL!!! Rijetko viđeni trenutak inspiracije na Kantridi. Andrej Kramarić opalio je s 25 metara i zabio fantastičnu golčinu za povratak Rijeke.

14' GOL! Lyon vodi 0:1. Slabo je nakon kornera reagirala riječka obrana, pogotovo Bertoša, što iz blizine kažnjava Plea.

12' Briand je pucao s desne strane, Vargić odlično brani.

11' Dobra akcija Riječana. Lopta u prostor za Kvržića koji zdesna šalje na pet metara, gdje Benko u padu ne uspijeva pogoditi kraj dvojice francuskih braniča.

7' Zasad nije bilo većih uzbuđenja.

1' Utakmica je počela.

Rijeka: Vargić - Tomečak, Knežević, Marić, Bertoša - Močinić, Maleš - Kvržić, Kramarić, Sharbini - Benko.

Lyon: Gorgelin - M. Lopes, Kone, Sarr, Zeffane - Ferri, Mvuemba - Plea, Gourcuff, Danic - Briand.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider