Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa od proljeća

PSV se poigrao s Dinamom: Očajni Modri izbjegli blamažu

PSV - Dinamo 2:0, a moglo je biti i puno, puno gore.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtom kolu skupine B Europa lige Dinamo je izgubio u Nizozemskoj. PSV je slavio s 2:0 i eliminirao Modre, koji će još neko vrijeme pričekati na proljeće u Europi (zadnji put im je to uspjelo davne 1970. godine).

>> Pozovi Dinamo za izlazak iz krize: 'Zečevi' u gostima! 

Sammir je ovaj put bio 'igrač manje'

Dinamo nije uspio ponoviti izdanje iz Maksimira, kada je prije dva tjedna u potpunosti nadigrao uglednog protivnika. Ovoga puta nije upalila opcija sa Sammirom kao lažnom devetkom, iz aviona je očito da Brazilac nije fizički spreman za ozbiljan nogomet, a cijeli dojam je bio puno sličniji utakmici s Ludogorecom u Bugarskoj nego prvom ogledu s PSV-om. Od prve minute domaćini su stisnuli Dinamo 'u krilo' Oliveru Zeleniki, apsolutno najboljem pojedincu u redovima Dinama. Upravo je to činjenica koja najbolje oslikava igru Modrih u Eindhovenu...

Zelenika spriječio teški nokaut

Teško je uopće i nabrojiti sve šanse PSV-a, počelo je u šestoj minuti i Locadijom, pa je zatim sredinom prvog dijela Zelenika spašavao pred naletima Depayja i Toivonena, da bi u 29. minuti Nizozemci krasnom akcijom izigrali Dinamo i zasluženo poveli, nakon ubacivanja Depayja koje je u mrežu pospremio Maher.

U 57. minuti 2:0, ekspresna kombinacija, Depay za Toivonena koji s 10-ak metara puca i pogađa Locadiju, a lopta se od njega odbija u mrežu. Pomoćni sudac je propustio signalizirati zaleđe, ali kako je Dinamo igrao, dojma smo da im niti to ne bi previše pomoglo.

Nizozemci rutinski zatvorili utakmicu

Na poluvremenu je Zoran Mamić ostavio Rubena Limu u svlačionici i pokušao s Antom Rukavinom kako bi njegovom hitrinom iskoristio veliki prostor koji se nudio uslijed totalne dominacije PSV-a, ali Rukavina nije uspio ući u ozbiljnu šansu. Nakon što su postigli drugi gol Nizozemci su ubacili u dvije brzine manje, ali su u finišu dvoboja, kad je Dinamo konačno se otvorio, propustili nanijeti Modrima pravu katastrofu...

Kako ste doživjeli Dinamov poraz u Eindhovenu?

Ukupno glasova:

Ludogorec na korak do senzacionalnog prolaska

U drugoj utakmici večeri u ovoj skupini, Ludogorec i Čornomorec odigrali su 1:1. Juninho Quixada doveo je bugarsku momčad u vodstvo u 47. minuti. Konačnih 1:1 postavio je Gai u 64. minuti. Ludogorec je s ovim bodom osigurao plasman u daljnje natjecanje i vodeći je u skupini s 10 bodova. PSV je drugi sa 7 bodova, Čornomorec treći s 4 boda, dok je Dinamo posljednji sa samo jednim bodom i bez izgleda za europsko proljeće nakon poraza u Eindhovenu.

Europa liga, skupina B, 2. kolo:

PSV - Dinamo 2:0 (Maher 29, Toivonen 57)

Ludogorec - Čornomorec 1:1 (Quixada 47 / Gai 64)

Redoslijed: 1. Ludogorec 10, 2. PSV 7, 3. Čornomorec 4, 4. Dinamo 1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider