Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Pozovi Dinamo za izlazak iz krize: 'Zečevi' u gostima!

Proljeće u Europi ostaje pusti sanak za Modre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pozovi Dinamo kada se želiš izvući iz krize. Tako nekako bi glasio radni naslov utakmice na Philips Stadionu. Prije ogleda s Modrima PSV nije pobijedio pet utakmica zaredom, nije znao za pobjedu više od mjesec dana, no baš protiv gostiju iz Zagreba prekinuo je negativni niz.

>> PSV se poigrao s Dinamom: Očajni Modri izbjegli blamažu

Gostujuće utakmice ostaju nepremostiva prepreka za hrvatskog prvaka. Ovo je bio deveti uzastopni gostujući poraz Dinama u skupinama Europa lige i Lige prvaka. Posljednji put je slavio u gostima kod Cluba Bruggea u sezoni 2010./2011. Dinamo je u Eindhovenu odigrao najlošiju utakmicu od kada ga vodi Zoran Mamić.

Nesvakidašnja metamorfoza PSV-a

Nakon odlične partije u Zagrebu, gdje su bili dosta bolji od PSV-a, Modre se u uzvratu nije moglo prepoznati. Posebno su loše igrali u prvom poluvremenu. Loše su ušli u utakmicu, izgledali su bojažljivo i nemoćno, baš sve suprotno od hrabrih najava uoči utakmice. Taktička zamisao s Rubenom Limom nije se pokazala najsretnijim rješenjem.

PSV je, s druge strane, također ponudio potpuno suprotnu sliku od one u Maksimiru, ali u pozitivnom smislu. Doista nesvakidašnja metamorfoza kad se zna da je bila samo jedna promjena u udarnom sastavu. Nizozemci su od prve minute krenuli po pogodak, dok se Dinamo orijentirao isključivo na obranu.

Kako ste doživjeli Dinamov poraz u Eindhovenu?

Ukupno glasova:

Nakon što je PSV poveo u prvom dijelu, Dinamo je dobro otvorio drugo poluvrijeme, Modri s zaigrali puno angažiranije i ofenzivnije, no presjekao ih je drugi pogodak PSV-a. Pozitivno je što se nisu slomili u nastavku utakmice kako je to znalo biti u nekim prijašnjim europskim utakmicama.

Europa liga pada u zaborav, slijedi borba s Hajdukom i Rijekom

Do kraja utakmice su se borili i nastojali smanjiti rezultat. Stvorili su nekoliko situacija koje su mirisale na pogodak, ali uvijek bi nedostajao precizan i pravovremen zadnji pas. Konkretnost i učinkovitost najveća je boljka ove momčadi Dinama. I kada stvore šansu, zakaže realizacija, a nisu momčad koja zna iz nikakve igre izvući remi. Kao što je to uspjelo PSV-u u Zagrebu.

Kada se sve zbroji, Dinamo je u prva dva kola protiv Černomoreca i Ludogoreca izgubio svoje šanse za plasman dalje. Nikada nije lako vaditi se na stadionu tako renomiranog protivnika. PSV je ipak bivši prvak Europe, klub s visokim pedigreom, bez obzira što u ovom trenutku nema momčad za neke visoke domete. Dinamu je u ovom trenutku ionako puno važnije natjecanje u domaćoj ligi, gdje će, kako sada stvari stoje, voditi tešku bitku za naslov prvaka s Hajdukom i Rijekom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider