Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Split tuguje

'Istro, hvala': Hajduk bez Europe ostaje samo u jednoj kombinaciji

Kao rijetko kada neizvjesna borba za nastup u europskim natjecanjima dobila je neočekivani ulazak u završnicu ove subote u Parku mladeži.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Split je izgubio od Istre 1961, gurnuvši Hajduk i Rijeku korak bliže kvalifikacijama Europa lige. Lokomotiva je već unutra (Dinamo će u kvalifikacije za Ligu prvaka), a za preostala dva mjesta u igri su Hajduk, Split i Rijeka.

Hajduk je trenutno na 52, Split ima 51 bod, dok Rijeka ima 50, ali i utakmicu manje (danas na Kantridi protiv Zadra). Kako je glavni kriterij u slučaju istog broja bodova međusobni skor klubova u osnovnom dijelu sezone (prva 22 kola), onda je jasno da Hajduk ispred Splita u ovom trenutku ima veliku prednost.

Nakon četiri godine čekanja: Milimetri dijele Rijeku od Europe

Naime, u oba susreta Hajduk je slavio (po 1:0, Andrijašević / Vršajević), a u slučaju da se nakon posljednjeg kola iduće nedjelje zatvori krug u kojem bi tri takmaca imala isti broj bodova, opet bi Hajduk bio najbolji - na mini ljestvici imao bi sedam, Split šest, a Rijeka četiri boda.

Međutim, teško je povjerovati da će se to dogoditi, jer u svemu tome nešto će se pitati i Riječane koji uz Zadar na svom terenu imaju još za odraditi najlakše gostovanje, u Kranjčevićevoj kod novog drugoligaša Zagreba, poslije kojeg bi se trebao slaviti povratak europskih utakmica u Rijeku. S druge strane, Hajduk ide Dinamu na Maksimir, a Split na Stanove, kod Zadra.

Hajdukov veliki forte: Na dva fronta u povoljnoj situaciji

Ukoliko Hajduk osvoji Kup, sigurno će izboriti Europa ligu i u zadnja dva kola o preostalom putniku u Europu odlučivat će Rijeka i Split, s tim da Riječani imaju, rečeno rječnikom Formule 1, krug prednosti. Ako, pak, Lokomotiva osvoji Rabuzinovo sunce, koplja će se lomiti između Hajduka i Splita, pri čemu najvećem hrvatskom klubu plasman na euro-scenu donosi bilo koji rezultat sa Stanova osim pobjede Splita, ma kako završio derbi na Maksimiru. Bez Europe bi Bijeli ostali jedino ukoliko izgube ili remiziraju s Dinamom na Maksimiru, a Split pobijedi Zadra u gostima i gurne ga u drugu ligu.

U prijevodu, iz Poljuda bi idući tjedan mogla neka zahvalnica prema Drosini...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider