Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prazan Poljud, ali...

Ipak će netko večeras gledati Hajduka...

Splitski Hajduk večeras u 20.30 dočekuje makedonski Horizont iz Turnova na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige Hajduk će igrati protiv Horizonta iz Turnova. Bijeli su veliki favoriti, ali nisu Makedonci momčad koja će tek tako pasti na koljena pred mladom ekipom domaćina. Definitivno je veliki minus što će Hajduk zbog kazne morati igrati pred praznim Poljudom.

>> Tudor uoči Turnova na Poljudu: To je strašan problem!

No, nit će onih koji će Bijele gledati na licu mjesta. To su radnici koji pripremaju Poljud za novi veliki glazbeni događaj. Nakon Ultra Europe elektronskog spektakla, 23. srpnja stiže i legendarni Roger Waters.

Koncert se sprema, a utakmice 'u tijeku'

Bina se već postavlja, iako Hajduk danas igra europsku utakmicu, a u nedjelju stiže – Rijeka. Jadranski derbi imat će kulisu nekog koncerta. Nije sigurno ni hoće li Armada biti smještena u 'kavezu' na jugozapadu, jer će dio te tribine biti iza bine.

Teška su vremena u Hajduku, pa se i za 100 tisuća eura dopustilo da 30 tisuća mladih partijanera dobro izgazi poljudski travnjak. Igor Tudor nije sretan njegovim stanjem. Nije taj travnjak nije prije bio sjajan, a sad je još gori.

Ali situacija je takva i čelnici kluba su primorani na očajničke poteze. Prodaje se Eleza u Lazio za svega 400 tisuća eura, a od dva glazbena spektakla utržit će se upola toliko. Transferi Maloče, Vukovića i Blaževića zasad nisu realizirani, pa se novci skupljaju na sve strane.

Navijači skupljaju novac

Pomažu i navijači koji su skupili preko 130 tisuća kuna. Možda se čini malo, ali za plaće radnoj zajednici će biti. Prodaja pretplata ide solidno. Skoro tri tisuće, no broj će se popeti novim pobjedama.

To je Hajduk danas. Novaca nema, mediji špekuliraju, a navijači sanjaju o bogatim ulagačima. Torcida će večeras utakmicu gledati na igralištu u Vukovarskoj ulici. Igrat će se mali nogomet i navijati 'iz daljine'. Ulaznica je 20 kuna, a cijeli iznos će biti doniran Hajduku kroz akciju "Torcida za Hajduk".

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider