Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva gola Kiša

Hajduk krenuo fenomenalno: Petarda Splićana u Zadru!

Odličnu partiju pružio je Hajduk u prvom kolu nove sezone HNL-a.

Hajduk je u gostima pobijedio Zadar s 5:1. Dva gola je za Splićane postigao Kiš, a po jednog su dodali Kouassi, Pašalić i Bencun, dok je jedini gol za Zadrane zabio Terkeš.

>> HNL se vratio u Novi Zagreb: Lokosi slavili kod Dragovoljca

U nervoznoj utakmici, s pregršt žutih i jednim crvenim kartonom, gdje su jedni i drugi žarko željeli tri boda na površinu je isplivala kvaliteta mladića u bijelim dresovima. Tehnički kudikamo potkovaniji gosti nametnuli su se od prve minute, ali ipak nisu uspijevali stvoriti ozbiljniju šansu pred vratima Gluića.

Kiš nastavio trpati kao na pripremama

Bilo je tako sve do 26. minute kada je Tomislav Kiš bio najbrži na odbijancu nakon pokušaja Mujana, poslije kojeg se lopta odbila od vratnice i prevarila Gluića, a Kiš natrčao i lagano ju pospremio u mrežu. Osam minuta kasnije - opet Kiš! Anđelković je odlično dodao Kouassiju koji je mogao pucati, ali je oklijevao i opalio sa zadrškom, igrač Zadra blokirao, a ponovno Kiš bio tamo gdje treba biti rasni golgeter i zasvijetlilo je 0:2.

Mladi Zagrepčanin nastavio je u istom tempu kao na pripremama u Sloveniji, kada je u tri susreta postigao pet golova.

Do kraja prvog dijela Hajduk je kontrolirao igru, ali je u 45. Želimir Terkeš uspio smanjiti, iz sumnjive situacije (mirisalo je na zaleđe, a zbog prosvjeda je žuti karton dobio Goran Jozinović).

Bizarna situacija u kojoj je Tudor isključen

Zadar je lijepu prigodu za poravnanje imao u 50. minuti, ali Con je loše pucao sa 16 metara nakon povratne lopte Bilavera.

U 54. minuti nakon ubačaja iz prekida glavom je zabio Maloča, ali pomoćni sudac opravdano je signalizirao zaleđe. Međutim, dok su igrači Hajduka slavili kod korner zastavice, Strahonja je pustio igru bez da ih je prethodno upozorio i Zadar je imao kontru s velikim viškom igrača. Nisu domaćini uspjeli zabiti, ali sve to razbjesnilo je Igora Tudora, koji je isključen zbog prigovora.

Kouassi i (opravdano) isključenje Jerbića dotukli Zadrane

Četiri minute kasnije veliku većinu posla obavio je Goran Jozinović koji je presjekao loptu na sredini terena i povukao dobrih 30-ak metara te dao za Kouassija koji vara svog čuvara i pogađa gornji suprotni kut Gluićeva gola za 1:3!

U 59. minuti Jure Jerbić opravdano je dobio žuti karton i tu su Zadru potonule sve lađe, jer i s puno kvalitetnijim kadrom bilo bi teško dostići dva gola zaostatka s igračem manje protiv Hajduka.

Splićani nisu posustajali pa je u 75. minuti Bencun se sjajno riješio svog čuvara na lijevoj strani i sjurio u šesnaesterac, a kad se činilo da je zakomplicirao situaciju, vratio je povratnu Kouassiju koji nespretno puca, ali natrčava Pašalić i postiže četvrti gol za Bijele!

Deset minuta kasnije vrlo dobri Bencun je primio loptu na 20-ak metara, okrenuo se i namjestio te pogodio donji lijevi kut za konačnih 1:5.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider