Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priopćenje za javnost

HNS iznenađen odlukom Dinama: Snosit će odgovornost za posljedice!

Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem na odluku Dinama da ne primjeni mjere vezane za sustav kupnje ulaznica i kontrole ulaska gostujućih navijača za utakmicu s Hajdukom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje za javnost HNS-a prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez iznenađen je ishitrenom odlukom GNK Dinama kao organizatora utakmice visokog rizika o neprimjeni mjera vezanih za sustav kupnje ulaznica i kontrole ulaska gostujućih navijača.

Veliki preokret: Dinamo odustao od 'provođenja propisa' i vaučera!

Torcida ipak ide s BBB-ima na istok:' Kako sad više ne vrijede zakoni RH'

U Hajduku ništa ne znaju o ukidanju vaučera za derbi

HNS ističe kako je svaki klub kao organizator utakmice odgovoran za svoje postupke u odnosu na pravila postavljena od strane nadležnih državnih institucija i Hrvatskog nogometnog saveza te da snosi odgovornost za posljedice svojih odluka kada je u pitanju (ne)provođenje zadanih mjera.

HNS je i dalje uvjeren kako se samo strogom i dosljednom primjenom propisa i odgovarajućih preventivnih mjera nadležnih tijela mogu rješavati problemi kao što su huliganizam i nasilje u sportu. Navedene mjere postoje s razlogom i HNS očekuje od klubova da budu saveznici u provođenju istih kako bi se iskorijenio problem nereda na sportskim borilištima.

Ovim putem pozivamo i sve navijačke skupine da svojim korektnim i pozitivnim ponašanjem, navijanjem i komunikacijom osiguraju odgovarajuću pozornicu nogometašima kako bi nogomet bio u prvom planu. Pune tribine bez incidenata, bez neprimjerenog ponašanja i nereda, bez rasizma i diskriminacije, krunski su cilj svih čimbenika u hrvatskom nogometu, od Hrvatskog nogometnog saveza i klubova preko navijačkih skupina, javnosti i medija do Vlade RH i društva u cjelini", stoji u priopćenju. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider