Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako je to moguće?

Veliki preokret: Dinamo odustao od 'provođenja propisa' i vaučera!

U utorak su se u Dinamu pozivali na propise i procedure, a tri kasnije sami od svega odustali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je direktor Dinama Tomislav Svetina ovaj tjedan objavio kako će klub poštovati propise te zabraniti dolazak navijača Hajduka koji neće imati vaučere, danas je došlo do preokreta. Torcida će ipak biti puštena na južnu tribinu Maksimira, a navijači Hajduka mogu kupovati ulaznice i za sve ostale tribine bez vaučera.

No, nakon što su čuli novu odluku, u Torcidi su poručili kako ipak idu na istok s BBB-ima i najavili žalbe Ustavnom sudu.

Torcida ipak ide s BBB-ima na istok:' Kako sad više ne vrijede zakoni RH'

 Boysi i Torcida udruženi: 'Zajedno smo jači od nogometne mafije'

Odluka Dinama mogla bi izazvati kontroverze, jer ako se klub dosad pozivao na poštivanje propisa oko vaučera, onda to znači kako ih sada svjesno krši. Kada je Nacionalni odbor za borbu protiv nasilja u sportu donio odluku o vaučerima, u Dinamu su se pravdali kako nisu oni ti koje bi netko trebao prozivati. Sada pak nije jasno kako poništavanje te odluke donosi baš Dinamo.

Podsjetimo, na nedjeljni derbi Dinama i Hajduka najavljen je dolazak velikog broja navijača splitskog kluba. No, oni su, kao i ostali navijači u Hrvatskoj, odbili ići na gostovanja putem vaučera. Najavljen je dolazak Torcide i ostalih navijača na ostale tribine Maksimira, u čemu im pomažu i mrski rivali s tribina BBB-i.

Poznato je kako su se navijačke grupe ujedinile u borbi protiv tzv. vaučerizacije, pa jedni drugima kupuju karte za domaće tribine. Tako je trebalo biti i na Maksimiru.

Ovom su se odlukom stvari trebale nakratko vratiti u normalu. Derbiji između Dinama i Hajduka posljednjih su godina odlično organizirani i rijetko je bilo incidenata.

Ujedinjeni navijači odnijeli su pobjedu, ali njihova borba se nastavlja. Je li u ovom slučaju nekoga bilo strah incidenata ili ujedinjenih navijača, pitanje je koje se nameće samo po sebi.

Apeliramo da derbi i sve ostale utakmice prođu bez nereda, vulgarnih skandiranja i baklji u terenu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider