Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tako nešto dugo nije viđeno

Boysi i Torcida udruženi: 'Zajedno smo jači od nogometne mafije'

Udruga Naš Hajduk i Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo uoči nedjeljnog derbija na Maksimiru poslali su zajedničko priopćenje u kojem kritiziraju uvođenje vaučera na stadione i poručuju 'zajedno smo jači od nogometne mafije'.

"Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo i Udruga Naš Hajduk pozivaju sve navijače Dinama i Hajduka koji će u nedjelju pohoditi Maksimir na korektno navijanje i zajedništvo.

Jači smo od onih koji žele pažnju skrenuti s ključnih tema i boljki korumpiranog nogometa u Hrvata, a koji služi kao poligon za obiteljski posao jednog čovjeka. Nogometni moćnici i njihovi poltroni, koji na žalost uključuje i represivni aparat, prevršili su svaku mjeru i vrijeme je da im pokažemo da ih više ne želimo u našem nogometu.

Svima je poznato da će brojni navijači Hajduka u Zagreb doputovati bez famoznih vaučera te će svoje mjesto potražiti na tribinama koje nisu predviđene za gostujuće navijače. Ne dajmo povoda za jačanje represije nad navijačima i nepotrebne javne psihoze. Pokažimo im svojim dolaskom i navijanjem kako ne mogu uništiti jedinu glasnu oporbu kriminalu iz svečanih loža hrvatskih stadiona. Ne nasjedajmo na provokacije, budimo dostojanstveni i ne dozvolimo da nas koriste za dizanje moralne panike.

'Vaučerizacijom' tribina klubovima i policiji, a posebno uzurpatorima nogometa, omogućilo se slaganje listi nepodobnih. Primjer su popisi u rukama redara zagrebačkog Dinama, koji u najvećem dijelu sadrže osobe koje nemaju nikakve pravomoćne kazne. Takvo stvaranje pravnog i drugog kaosa u interesu je onih koji su od nogometa napravili unosan privatni posao, a one zbog kojih se nogomet i igra - navijače - tretiraju kao građane drugog reda. Upravo oni onemogućavaju da obitelji s djecom ili bilo koji navijači koji nisu po njihovom ukusu dolaze na utakmice i vesele se igri koja odavno, na žalost, više nema veze sa sportom.

Ljudska prava ne prestaju na vratima stadiona! Nek nas zajedništvo kojim je stvarana naša Domovina vodi i u borbi protiv uzurpatora hrvatskog sporta", stoji u zajedničkom priopćenju navijača. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider