Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovisnik o izazovima!

Ćirino najdraže, ali i najteže gostovanje: U Split po bod(ove)!

Završila je reprezentativna stanka i HNL je ponovno u fokusu. U vrhu tablice iza Dinama gusto je u borbi za Europu, dok su na dnu od 9. do 12. mjesta svi nagurani u dva boda razlike. Baš zbog toga je jedan od najzanimljivijih dvoboja Hajduk - Zagreb...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ćiro Blažević je s Pjesnicima na posljednjem mjestu i čeka ga težak put ako želi ostati u ligi. Ćiro je svoj treći mandat u Zagrebu počeo porazom od Hajduka u Kranjčevićevoj. Sada ga Mišo Krstičević čeka na Poljudu, a momčad "bijelih" će ponovno predvoditi oporavljeni Mario Maloča.
''Dobili smo natrag Maloču što je za nas veliki plus, i kao čovjeka, nogometaša i kapetana'', kaže Krstičević.

>> Krstičević uoči Zagreba: Suci su u pet utakmica učinili veliku pogrešku na našu štetu

>> Nepoznati donator spasio Hajduk od izbacivanja iz Europe!

S druge strane, Ćiro se ufa u sretni bijeli šal, jer na Poljudu nema onih najiskusnijih - Nadarevića, Pelaića i Štroka.
Je li Poljud najdraže gostovanje na kojem igrate?
„Najdraže, ali i najteže! Imam dojam da će moji nogometaši odgovoriti na zahtjev te da ćemo se vratiti neporaženi'', nada se Ćiro.

Ćiro je Zagreb preuzeo 6. studenoga. U deset prvenstvenih utakmica osvojio je 13 bodova. Pobijedio je 4 puta, 5 puta je poražen ima jedan remi s gol razlikom 12:16. Do Ćire je Zagreb osvojio samo devet bodova u 14 utakmica.
''Kad je on došao popravilo se nekoliko stvari, dižemo se pomalo i do kraja sezone će to bit sve bolje i bolje i nadam se da ćemo na kraju zasluženo ostati u ligi'', kaže Josip Jurendić, napadač Zagreba.

Hajduk je trenutačno treći, a Mišo je naglasio kako bi imao puno više bodova da nije oštećen u pet utakmica.
''Činjenica da smo mi u pet utakmica oštećeni, što se vidjelo na televiziji, da su suci činili greške'', kaže Krstičević.
Torcida se vraća nakon reprezentativne stanke, lovi se Europa.
''Do Europe će nam sigurno biti puno teže doći, jer mislim da su i Rijeka i Split pojačali, dobre ekipe, o Lokomotivi neću ni govoriti'', nabraja trener Hajduka.

U posljednje dvije utakmice Zagreb je primio čak 8 pogodaka, i na posljednjem je mjestu. Ali Ćiro je najveći ovisnik o jednoj stvari - izazovima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider