Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Čast Halilu, ali Anas je 'povaljao' Kantridu: Mali, aj po ćevape!

Derbi Rijeke i Dinama na Kantridi konačno je bio derbi u pravom smislu te riječi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je osim odlične atmosfere ponudila intenzitet, žestinu, atraktivnu igru, poteze koji dižu publiku na noge i rezultatsku neizvjesnost. Ponudila je sve ono što nogomet čini najpopularnijom igrom, ukratko – spektakl.

Halilović: 'Neću o Barci i Kovaču'; Mamić: 'Zaslužuje pozornost cijelog svijeta'

Rijeka imala 2:0, Halilović odigrao utakmicu života i s dva gola spasio Dinamo!

Alen Halilović bit će središnja tema većine tekstova i priloga koji će se baviti ovom utakmicom, a budući da je autor ovog teksta o Haliloviću svoje odavno rekao, nećemo se ponavljati i mučiti čitatelje. Međutim, za oko nam je zapeo nekoć također veliki talent hrvatskog nogometa, koji se, nažalost, nije razvio u skladu s očekivanjima, ali možda je ova utakmica nagoviještaj njegova „uskrsnuća“.

Akcija kod prvog gola Rijeke središnji je trenutak derbija, barem za nas koji uživamo u spektaklu poteza. Anas Sharbini „povaljao“ je travnjak Kantride s Rubenom Limom tako da mu se vjerojatno još vrti u glavi. Glavobolju će riješiti s nekoliko tableta, ali možda će morati otići i kod kiropraktičara da mu namjesti kralježnicu.

Nadamo se da se Lima neće naljutiti što smo se malo našalili na njegov račun. Nije sramota što je nasjeo na Sharbinijeve „lažnjake“ , jer Grobničanin je znao „polomiti kralježnicu te poslati po ćevape“ i puno bolje braniče od Lime.

I Kovača 'slao po ćevape'

Riječkog driblera dobro je upamtio i Robert Kovač, današnji pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije i svojedobno jedan od najboljih svjetskih stopera. Dobro se sjećamo Kovačeva izraza lica. Bio je lipanj 2008. S balkona hotela gledali smo zatvoreni trening hrvatske reprezentacije u Bad Tatzmannsdorfu, kampu hrvatske reprezentacije za vrijeme Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj. Isti hotelski kompleks poslužit će kao pripremna baza momčadi Nike Kovača pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Treningom je dominirao tada široj javnosti relativno nepoznati talent iz Rijeke. Mnogi su zamjerili Slavenu Biliću što je poveo tada mlađahnog Anasa na Euro. Do tada nismo imali neko posebno definirano mišljenje o njemu, iz jednostavnog razloga što ga nismo dovoljno gledali, no nakon tog treninga više nismo sumnjali u Bilićevu odluku. Grobničanin je radio pravi dar-mar, uzduž i poprijeko terena bacao je prekaljene hrvatske internacionalce.

Jedan od članova reprezentacije otkrio nam je što je rekao Robert Kovač nakon treninga. Uz široki osmijeh ispalio je kako dugo nitko nije tako 'izbacao' kao taj mali iz Rijeke. Izbornik Bilić se samo smijao, nije želio ništa komentirati, ali vidjelo se da mu je bilo drago što su novinari, ali i reprezentativci uočili Sharbinijev potencijal.

Sharbinijev poučak za mlade lavove

Tada bismo se kladili da će Sharbini napraviti značajnu karijeru, no još jednom se pokazalo kako su predviđanja u nogometu nezahvalna kategorija, posebice ako u detalj ne poznate igrača o kojem donosite mišljenje. Ne može se reći da je Sharbini u međuvremenu totalno propao kao igrač, ali činjenica jest da nije ispunio ni djelić onog što se od njega očekivalo.

Kod Sharbinija „noge“ nikada nisu bili problem, ali jest „glava“, u smislu neukrotljivosti njegova burnog temperamenta i buntovničkog mentaliteta. Divljeg mustanga teško je ukrotiti, a bez krotkosti neće biti previše koristi od njegova prirodnog talenta i genetskih sposobnosti. Sharbini je u posljednjih nekoliko godina tu i tamo znao zabljesnuti, jednim potezom znao je dići navijače na noge, ali prerijetko je to radio da bi mu se karijera razvijala u željnom smjeru.

Mladi lavovi, među njima i Halilović i Pašalića i mnogi drugi, mogu mnogo naučiti na slučaju Sharbinija. „Sharbinijev poučak“ glasi: talent bez rada i posvećenosti te adekvatnog ponašanja na terenu i izvan njega najčešće ne znači previše.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider