Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Derbi na euro nivou

Rijeka imala 2:0, Halilović odigrao utakmicu života i s dva gola spasio Dinamo!

Fantastičan derbi vidjeli smo na Kantridi između Rijeke i Dinama (2:2)…

 Riječ je o zaostaloj utakmici 21. kola, koja nije bila odigrana zbog potopljenog travnjaka. Ovoga puta vremenske prilike bile su u redu, pa se podno riječkih stijena skupilo šest tisuća gledatelja, koji su mogli uživati u vrlo dobrom nogometu.

Halilović: 'Neću o Barci i Kovaču'; Mamić: 'Zaslužuje pozornost cijelog svijeta'

Čast Halilu, ali Anas je 'povaljao' Kantridu: Mali, aj po ćevape!

Navijači Rijeke ipak su tužni napustili stadion, budući da su njihovi ljubimci propustili dva gola prednosti. Već u prvom dijelu momčad Matjaža Keka, oslabljena neigranjem novopečenog 'Kineza' Benka i ozlijeđenih Tomečaka i Kvržića, mogla je voditi s dva ili tri pogotka razlike.

Na odmor su Riječani otišli sa 'samo' 1:0, kojih im je donio Anas Sharbini golom u 13. minuti. Nisu riječki igrači potonuli zbog propuštenih prigoda; štoviše u nastavak susreta krenuli su odlično i nakon desetak minuta iz opravdano dosuđenog 11-erca Kramarić je zabio bivšem klubu za 2:0.

No sredinom drugog dijela konačno smo vidjeli eksploziju (neospornog) talenta Alena Halilovića. S dva 'messijevska' poteza Halilović je u svega dvije minute vratio stvari na početak, a 2:2 pokazao se na kraju i konačnim rezultatom.

Kramarićev lažnjak 'ozlijedio' Addyja, Anas zabio uz pomoć Šimunića

Nije dobro krenulo po sastav Zorana Mamića. Već u 9. minuti zbog ozljede je van morao Addy (ušao Šimunović), kojem je čini se 'otišlo' koljeno nakon što ga je Kramarić lažnjakom srušio na travnjak. Ubrzo je obranu Dinama ispremiješao i Anas Sharbini, pa pokušao ubaciti na pet metara. Ispalo je još bolje za Rijeku, jer lopta je pogodila Šimunića, prevarivši Ježinu. To je bilo 1:0!

Dinamo uzvraća preko Leke, čiji je pokušaj zdesna netko blokirao. Cleyton pokazuje da zna bljesnuti, u 37. minuti probao je podvaliti za Halilovića koji se ubacivao, ali opet su prisebni domaći braniči. Opasno je pred vratima Dinama u 42. minuti, kada nitko od Riječana ne uspijeva pospremiti dobre ubačaje, najprije Sharbinija slijeva, pa i Kramarića zdesna. Zicerčinu je pak u samom finišu propustio mladi Močinić, koji je nakon katastrofalne reakcije Dinamovih igrača krenuo sam prema Ježini. Ali umjesto da zabije za 2:0, Močinić nije niti zapucao prema vrataru Dinama!

Moises Dinamovcima pružio besplatnu jednominutu lekciju nogometa

Očekivalo se da bi promašaji iz završne faze prvog dijela mogli poljuljati samopouzdanje Rijeke, no to se nije dogodilo. Prepuna je Rijeka kvalitetnih pojedinaca, a jedan od takvih svakako je i novopridošli Moises. Brazilac je Dinamovcima održao minutu lekcije iz nogometa…

Prvo je napravio slalom u gostujućem kaznenom prostoru, ali Lima čisti u zadnji tren. Potom Moises poslije kornera tijelom skreće loptu prema Ježini, koji nekako odbija. A onda, prima jednu 'svijeću' i kad se spremao na sljedeći potez, neoprezno ga ruši Ademi. Bila je to 56. minuta, sudac Šimčić s pravom pokazuje na 'kreč' s kojeg je precizan Kramarić, premda je Ježina pogodio stranu.

Halilovićeva utakmica života pred očima izbornika Kovača

Djelovalo je da će Dinamo doživjeti treći ovosezonski porez, a Rijeka prvenstvo ostaviti neizvjesnim. Međutim, tada na scenu stupa Alen Halilović. U razmaku od dvije minute (64. i 66.) Dinamov wonderkid koristi odlične asistencije Čopa, odnosno Fernandesa, te s dva krasna pogotka vraća stvari na početak. Bila je ovo najbolja Halilovićeva utakmica u seniorskoj konkurenciji, i to pred očima izbornika Kovača, koji je promatrao derbi iz lože...

Do kraja susreta bilo je podosta vremena i nekih poluprilika s obje strane, ali rezultat se nije mijenjao. Remi je na koncu ispao najrealniji, a s bodom puno zadovoljniji može biti Dinamo. Preživjeli su Modri teško gostovanje, ostavili Riječane na -11, a povećali prednost ispred Hajduka na +6….

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider