FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'predložit ću UFC-u'

Stipe Miočić brani naslov UFC prvaka na Maksimiru!?

Najpoznatiji hrvatski promotor objavio je senzacionalnu vijest koja bi mogla oduševiti sve ljubitelje borilačkog sporta u Hrvatskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S Miočićevim nastupom i pobjedom protiv Fabricija Werduma, za koji je dobio bonus od 50 tisuća američkih dolara, za takozvanu “najbolju izvedbu večeri”, oduševljeni su bili i hrvatski fajteri, i to ne samo borci slobodne borbe nego i boksači.

"Werdum je, vjerojatno zbog svega oko njega u njegovoj zemlji, možda bio i odviše opušten. Krenuo je na Stipu kao da nije gledao njegove borbe, a ići s tako lošim boksom na tako dobrog boksača bilo je pogubno", ocijenio je zagrebački UFC borac Igor Pokrajac.

S obzirom na to da je borba odlučena boksačkim udarcem koji Miočićevi prijatelji zovu “brisač” (eraser), kontaktiran je i ekspert s time u vezi, naš najbolji boksač Filip Hrgović.

"Bila je to klasična kontra i Stipe je to jako lijepo izveo. Takvi udarci su najopasniji, kada presiječeš nečiji udarac, jer se povećava sila kao i kod frontalnog sudara automobila. S obzirom na to da je Stipe sve to izveo iz kretanja, a ne iz garda iz kojeg su udarci jači, očito je da ima vrlo tešku ruku. S boksačke strane, Werdumov napad bio je prilično početnički izveden, bio je u punom trku, nestabilan i nezaštićen, pa je zato i doživio nokaut. Meni je jako drago da je Hrvat postao prvak svijeta u tako jakoj organizaciji i volio bih da se ostvari ona najava nekih njegovih zagrebačkih prijatelja da će doći sparirati sa mnom".

Jesu li jednako sretni i čelni ljudi UFC-a, to ostaje vidjeti. Naime, nekoliko minuta nakon što je Stipe Miočić nokautirao Werduma i postao UFC-ov prvak, predsjednik UFC-a Dana White na svom je profilu na Twitteru napisao samo ovo:

"Holly shit!!!!!".

Taj blasfemični uzvik Amerikanci koriste kada su jako iznenađeni, pri čemu se kod Whitea možda može govoriti i o izvjesnom poslovnom nezadovoljstvu. Naime, i sam je svojedobno rekao da Miočić nije dovoljno popularan borac, a sad mu je taj isti još postao i svjetski prvak.

Baš o tome popričali smo s najpoznatijim hrvatskim promotorom Orsatom Zovkom koji nam se javio iz Los Angelesa.

"Stipe se za ovu borbu izborio isključivo na osnovu svojih rezultata, a nimalo na račun imidža, a previše je tu novca u igri da ne budeš aktivan u igri. Miočić nije komercijalan prvak i on će morati i zbog sebe poraditi na tome jer ovo je i šou biznis. Pogledajte samo McGregora, pa taj je izgubio posljednju borbu, a već se priča o tome hoće li nastupiti u borbi vrijednoj 100 milijuna dolara. Šteta je da Stipe uzima deset puta manje novca no što bi mogao.

A zaraditi bi se moglo i u domovini njegovih roditelja - Hrvatskoj.

"Velika je to stvar za popularnost ovog sporta u Hrvatskoj i regiji, pa vjerujem da nakon ovoga ni maksimirski stadion ne bi bio problem napuniti. Uostalom, zar nismo imali punu Arenu s jednim Brazilcem kao zvijezdom večeri. Ako je moglo biti u Brazilu na stadionu, zašto ne bi moglo i u Hrvatskoj? To ću i predložiti UFC-u", ističe Zovko.

Za Stipu ne bi bilo loše da prva obrana, najvjerojatnije protiv Nizozemca Overeema, bude u New Yorku u kojem bi se povijesni prvi nastup UFC-a mogao dogoditi potkraj godine u Madison Square Gardenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider