FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bRAVO MAJSTORE!

Stipe Miočić nokautirao Werduma u Brazilu i uzeo UFC pojas: 'Hrvatska, imamo prvaka'

Američki Hrvat Stipe Miočić nokautirao je Werduma i postao UFC prvak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred više od 45 tisuća navijača Fabricija Werduma na stadionu u brazilskoj Curitibi, Stipe Miočić je nokautirao dosadašnjeg teškaškog prvaka i na nevjerojatan način uzeo pojas UFC-a.

Do naslova na spektaklu UFC 198 Miočić je stigao nokautom desnim krošeom u prvoj rundi. Werdum je u trećoj minuti napao kada je sijevnula kontra desnicom i to je bio kraj.

Malo prije toga jedna je serija ohrabrila Brazilca jer je Stipe izgledao malo uzdrmano, a tko bi se nadao kako je to bio ustvari početak šokantnog kraja vladavine Fabricija Werduma u teškoj kategoriji.

''Cleveland imamo prvaka, Hrvatska imate prvaka!'', ispalio je u Miočić nakon borbe.

Nije Stipi smetalo što cijeli stadion navija protiv njega. Miran je bio i jučer na vaganju.

''Zahvalio bih se svim navijačima, znam da ste sad neutješni, ali vi ste ovaj sport.''

Bila je to treća pobjeda u nizu bolničara koji radi u vatrogasnoj službi. Nakon poraza od Juniora dos Santosa, nanizao je pobjede protiv Marka Hunta, Andreja Arlovskog i sada Werduma.

Čelnici UFC-a nisu mu htjeli dati priliku da se bori za pojas jer im nije bio marketinški atraktivan, ali ozljeda Caina Velasqueza gurnula ga je u borbu karijere. Prvo je početkom godine Werdum odbio boriti se s njim zbog navodne ozljede, ali nova prilika stigla je nekoliko mjeseci kasnije i Stipe je nije propustio.

Iako je Miočić prvenstveno Amerikanac, naravno da je i Hrvat. Stipe, sin hrvatskih imigranata iz države Ohio, postao je prvak kraljevske kategorije najvažnije MMA organizacije svijeta i svi možemo biti ponosni na činjenicu, kako je i sam rekao, da Hrvatska ima UFC prvaka.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider