Euro 2024
SPORTOVI
Euro 2024
U središtu pozornosti

Evo kakva je situacija u Hamburgu: Legenda poslala poruku hrvatskim navijačima i Vatrenima

Ivan Klasnić, bivši hrvatski reprezentativac i ambasador HNS-a za Euro u Njemačkoj, prokomentirao je situaciju u Hamburgu nakon jučerašnjeg incidenta...

Navijači u Hamburgu (Foto: Afp)

Nema još pretjerano puno hrvatskih navijača u Hamburgu, ali polako pristižu. Sinoć su gradom vladali Nizozemci i Poljaci. Jasno, navijači Oranja bili su raspoloženiji. Nizozemska je tijesno pobijedila i upisala tri bitna boda, a Poljacima ostaje nada da će imati više sreće u sljedećim utakmicama.

U našem hotelu Holidy Innu na periferiji Hamburga odsjele su velike skupine nizozemskih navijača, a bilo je i dosta Poljaka.

"Uh, sve je skupo i nije nam baš lagano provesti ovdje nekoliko dana. Ispraznit će nam džepove, a još smo izgubili", smiju se Poljaci, simpatična skupina mlađih muškaraca i djevojaka.

Incident u Hamburgu

Nizozemcima Hamburg nije daleko, a cijene su im prihvatljive.

"Kad nas je slično ili još skuplje, tako da smo već navikli, ali ni nama nije baš lagano ići na gostovanja", kazivali su dobro raspoloženi Nizozemci.

Dosta se pričalo o incidentu koji se dogodio u blizini fan-zone. Navijači zasad nisu pretjerano zabrinuti. Nizozemci kažu da su već navikli na takve stvari.

"Kod nas to više nije novost, a bogme ni u Njemačkoj. Vidimo što se događa, prije dva-tri tjedna bio je onaj napad nožem na policajca. Valjda toga više neće biti, ali nikad se ne zna", ističu Nizozemci.

Hrvatski navijači ne trebaju strahovati"

Sinoć smo razgovarali s Ivanom Klasnićem, bivšim hrvatskim reprezentativcem koji je rođen i danas živi u Hamburgu.

Jose Mourinho Jose Mourinho odao počast legendi na odlasku: "Ronaldo i Modrić? Nogomet je bio dobar prema njima, ali on..." divider

"Mislim da će to ostati samo izolirani slučaj. Hrvatski navijači ne trebaju se brinuti. Hamburg je kao i svaki drugi veliki grad u Europi. Ima i dobrih i loših strana, ali ovo što se dogodilo je iznimka", priča Klasnić, koji je ambasador HNS-a za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

"Hrvati će napuniti barem pola stadiona"

Bivši napadač Vatrenih otkriva da u Hamburgu živio oko sedam tisuća Hrvata.

Ivan Klasnić Ivan Klasnić (Foto: GOL.hr)

"Mislim da će dobar dio njih biti na stadionu protiv Albanije. Naravno da hrvatskih navijača neće biti kao u Berlinu, ali bit će ih opet jako puno. Možda popune pola stadiona. Vjerujem da će biti sjajna atmosfera i da će Hrvatska pobijediti", kaže Klasnić, koji je sinoć gostovao u Dnevniku Nove TV i porazgovarao s Milanom Stjeljom, a poslije se i podružio s našom ekipom.

"Vatreni nisu zaboravili igrati nogomet nakon jednog poraza"

Klasnić vjeruje kako će se Vatreni oporaviti od teškog poraza protiv Španjolske.

"Imamo iskusnu momčad koja je već toliko puta pokazala koliko vrijedi. Rezultat nije dobar, bilo je pogrešaka, ali poraz je previsok. Nije to bilo tako loše. Hrvatska je imala tri-četiri dobre šanse i da je zabila barem jedan pogodak u prvom dijelu, tko zna kako bi se utakmica razvijala. Nije bilo ni sreće, ništa nije htjelo u gol Španjolaca, a njima je praktički sve ulazilo", kaže Klasnić i nastavlja:

"Treba zadržati zajedništvo, to je naša najveća snaga"

"Treba vjerovati u našu momčad, pa nisu zaboravili igrati nogomet nakon jedne utakmice. Ako su protiv Španjolske stvarali šanse, onda bi trebali i protiv Albanije. Treba ostati pozitivan i sačuvati koncentraciju."

Petkovićev promašeni penal protiv Španjolske Otkriveno što je Petković rekao Perišiću prije nego što je uzeo loptu i promašio penal protiv Španjolske divider

Klasnić posebno ističe:

"Trebamo zadržati to naše zajedništvo. To je najjača snaga naše momčadi. Kada smo zajedno, i momčad i navijači, onda smo silno jaki i teško nas je slomiti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider