Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
TO JE TO!

Ivan Klasnić dobio posebnu ulogu na Euru i najavio velike stvari

Hrvatska otvara Euro protiv Španjolske u Berlinu, a sve je najavio Ivan Klasnić.

Ivan Klasnić (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

"Hrvatska je došla u Njemačku, bit će veselo, nadam se i sretno, nadam se i dobrom rezultatu, kazao je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić (44), koji je ambasador HNS-a za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

"U zadnje vrijeme smo imali više dobrih rezulata na svjetskim prvenstvima, ali ovo prvenstvo se igra u Njemačkoj, za nas će biti kao da igramo kod kuće. Nema veze gdje se igra, u Berlinu, Leipzigu ili Hamburgu, siguran sam da će biti više od 50% Hrvatska na stadionu. Moramo pokazati da smo pravi, da želimo u drugi krug, a dalje ćemo vidjeti," kazao je.

Klasnić je uvjeren da reprezentacija na ovom EP-u može daleko dogurati.

"Vjerujem da možemo napraviti veliki rezultat. Protiv Portugala smo pokazali da smo kao ekipa spremni, nije bitno tko igra. Najvažnije je da su svi zdravi. U nogometu tko ima bolji dan taj će dobiti utakmicu. Možda je ova godina naša. Imamo dosta srebra i bronca, možda će ove godine biti zlato," kazao je.

Hrvatska otvara EURO protiv Španjolske u Berlinu.

"Nadamo se dobrom rezultatu protiv Španjolske. Imaju mladu momčad, ali mi smo pokazali da smo dobra ekipa," kazao je Klasnić koji je u hrvatskom dresu upisao 41 nastup i postigao 12 golova.

Kmentirao je i igre koje pruža kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

"Luka je kao vino. Što je stariji to je bolji. Imao je odličnu sezonu, premda nije igrao koliko je želio. Pokazao je kvalitetu. Šest je puta osvojio Ligu prvaka. Na EURO-u će biti lider ove momčadi, a na svakom turniru trebaš i ponešto sreće, tako će biti i ovdje."

Osvrnuo se i na EURO 2008. kada je Hrvatska ispala od Turske, nakon što je povela upravo Klasnićevim pogotkom na kraju produžetka. Nažalost, Turska je u idućem napadu izjednačila golom Semiha Senturka, a potom slavila nakon izvođenja jedanaesteraca.

"Zašto mi nismo prošli ? Znaju me pitati, zašto si zabio gol. Nije bilo sreće u toj utakmici. To je tako, zato smo 2018. u Rusiji imali više sreće, ali da smo prošli Tursku došli bi do finala," kazao je na koncu bivši napadač Werdera, Nantesa, Boltona i Mainza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider