Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klasa je vječna

Talijani su oduševili igrom na Euru, a Mancini s malo magije uz aut-liniju i čudesnim rekordom

Talijanski izbornik Roberto Mancini ukrao je šou na utakmici protiv Walesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Italija trenutačno igra posljednju utakmicu u skupini Europskog prvenstva protiv Walesa. Kako su Azzurri ranije osigurali plasman dalje, izbornik Roberto Mancini na teren je poslao šaren sastav kako bi malo odmorio najveće zvijezde, ali unatoč tome Talijani na poluvremenu imaju gol prednosti.

Opuštena atmosfera u talijanskom kampu uoči utakmice preslikala se izgleda i na šefa Mancinija, koji se raskomotio uz aut-liniju skinuvši svoj sad već poznati Armanijev sako, a sve je začinio majstorskim potezom.

Kakav majstor!

Jedna visoka lopta izašla je iz terena i padala točno oko mjesta na kojem je stajao, bivša igračka ikona Sampdorije i talijanske reprezentacije mogla se samo izmaknuti i nikom ništa, ali jednom igračka klasa, uvijek igračka klasa…

Manciniju nije palo na pamet maknuti se ustranu, nego je samo ispružio nogu unatrag i u lakiranim cipelicama zaštopao loptu bolje od većine svojih igrača u talijanskoj reprezentaciji.

Kakav majstor!

Skinuo rekord

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Roberto Mancini izjednačio je talijanski rekord star 83 godine nanizavši 30 utakmica bez poraza na klupi "Azzurra".

Najduži niz bez poraza "Azzurri su ostvarili od studenog 1935. do prosinca 1938. kada su pod vodstvom Vittoria Pozza nanizali 30 susreta bez poraza pri čemu 24 pobjede i šest remija.

gol expired Savršeni Talijani izdržali preko 1000 minuta bez primljenog gola i zaključili skupinu rekordom divider

Posljednji poraz Mancini je na klupi "Azzurra" upisao u rujnu 2018. u Lisabonu od Portugala (0-1) u Ligi nacija, a potom je njegova momčad nanizala 25 pobjeda i pet neodlučenih ishoda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider