Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Postava za trijumf

Jako ofenzivna Hrvatska ide na pobjedu protiv opasne Češke: Vatreni jure u napad!

Hrvatsku reprezentaciju u drugom kolu Eura očekuje okršaj s Češkom…

Hrvatska reprezentacija protiv Češke večeras igra drugu utakmicu u skupini D Europskog prvenstva. Nakon poraza od Engleske u prvom kolu i trijumfa Češke protiv Škotske, jasno je da Vatrenima treba pobjeda. Konstatacija laka, zadaća prilično zahtjevna.

Ako je sustav poznat i bit će 4-2-3-1, otvorenim ostaje koja će postava istrčati na travnjak Hampden Parka. To je pitanje na koje je teško naći precizan odgovor, ali pokušat ćemo dešifrirati pitijske poruke izbornika Zlatka Dalića.

Lovren umjesto Ćaleta-Cara

Čini se da je jedna barem nepoznanica riješena. Čim se Dejan Lovren pojavio na jučerašnjoj press-konferenciji, to je signal da će igrati od prve minute. Dakle, iz postave bi trebao ispasti Duje Ćaleta-Car.

Eurokutak Eurokutak predstavio Češku i razbio čuveni mit: Ondje je pivo religija divider

Budući da se zna da je Borna Barišić već ranije otpao zbog ozljede, zadnji red trebao bi ovako izgledati: Joško Gvardiol, Domagoj Vida, Dejan Lovren i Šime Vrsaljko. Naravno, na vratima će biti pouzdani Dominik Livaković.

E, sad, kako će izgledati vezni red i napad, to je puno teže naslutiti. Izbornik je najavio ofenzivniju igru i sastav. Što to konkretno znači, drugi je par cipela. Logično je zaključiti da bi mogao ispasti jedan od veznjaka. Luka Modrić je siguran, tu nema mrdanja.

Brozović ili Kovačić?

Ostaju Marcelo Brozović i Mateo Kovačić. Brozović nije blistao protiv Engleza, dok je Kovačić bio solidniji. Znači li to da će Brozović na klupu? Nismo sigurni, ali moguće je. Do jučer je Brozović bio neupitan starter, no nakon utakmice s Engleskom pozicija mu se zatresla.

Ivica Medo VIDEO Javljanje iz Glasgowa: Dalić potvrdio samo Gvardiola, a nitko ne zna tko će sve igrati u prvih 11 divider

Dajemo obojici po 50 posto šansi. Ako ispadne Brozović ili Kovačić, otvorit će se mjesto za još jednog ofenzivnijeg igrača. Ako su Ivan Perišić i Ante Rebić sigurni, a tako izgleda, čini se da će Dalić vagati između Andreja Kramarića, Nikole Vlašića i Brune Petkovića, a možda i Josipa Brekala.

Kramarić ili Vlašić?

Otiđe li Rebić opet na mjesto centarfora, otvorit će se mjesto za Brekala. Teško da će Dalić opet ići s Kramarićem na krilu, puno je izglednije da će ga staviti na njegovu prirodnu poziciju, iza leđa najisturenijeg napadača. Njega ili Vlašića. Obojica imaju argumente i doista je teško reći što će izbornik odlučiti. Varijacija je nekoliko i sve izgledaju dosta ofenzivno.

Hoće li Hrvatska pobijediti Češku?

Ukupno glasova:

Sigurno je da Vatreni žele pobjedu, ali ni s remijem ne bi izgubili sve šanse. S bodom protiv Čeha i pobjedom u zadnjem kolu protiv Škotske imali bi četiri boda i vjerojatno bi prošli dalje najmanje kao treći.

Vatreni će napasti

O takvoj soluciji ne smiju razmišljati jer ako budu igrali na bod, izgubit će i njega. Nema sumnje da će Vatreni napasti i tražiti pobjedu, pitanje je samo hoće li uspjeti podići razinu igre i biti opasniji za suparničku mrežu nego što su to bili u posljednjim utakmicama.

gol expired Glasgow prepun ljudi, hrvatskih navijača nikad manje: Vatreni po pobjedu s rekordno malom potporom divider

Češka ipak nije Belgija ili Engleska. Česi imaju solidnu momčad, ali Hrvatska je na papiru sigurno kvalitetnija. Papir i teren dvije su potpuno različite stvari. Kvalitetu će trebati opravdati na travnjaku. Nadajmo se da je u Vatrenima ostalo još dinamita.

Moguće varijacije postava:

Livaković – Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol – Modrić, Kovačić (Brozović) – Brekalo, Vlašić (Kramarić), Perišić – Rebić.

Livaković – Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol – Modrić, Brozović (Kovačić) – Rebić, Kramarić (Vlašić), Perišić – Petković.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider