Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
leteća tvrđava

Škot uoči Hrvatske pozvao na rat i sjetio se što je napravio u Srbiji

Škotski napadač Lyndon Dykes na svoj je način najavio utakmicu između Hrvatske i Škotske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odluka o plasmanu Vatrenih u osminu finala Europskog prvenstva pada u utorak kasno navečer. Barem što se tiče utakmice Hrvatske i Škotske jer ukoliko naši završe treći mogli bi sve saznati tek dan kasnije kada se završe posljednje utakmice 3. kola.

I Hrvatima i Škotima samo pobjeda igra za ta četiri boda koja bi trebali voditi dalje, no Vatreni mogu biti i drugi ukoliko Englezi pobijede Čehe i mi budemo imali bolju gol-razliku od Češke.

No treba pobijediti Škotsku koja igra na domaćem terenu i koju usprkos tome što nije zabila pogodak nosi taj veliki bod protiv Engleza na Wembleyju.

''Vidite koliko smo čvrsti. Kad netko od nas ide u rat, svi idemo za njim. To je naš mentalitet, igramo bolje protiv favorita'', kaže škotski napadač Lyndon Dykes koji je ustvari Australac, ali je izabrao je igrati za zemlju svojih roditelja.

Leteća tvrđava vodit će teške zračne duele protiv Lovrena i Vide.

''Uvijek smo autsajderi u velikim utakmicama i svi nas otpišu. Tako je bilo protiv Engleske, ali i Srbije. To nas motivira i želimo pokazati ljudima da su u krivu. Vidjeli ste koliko nam je značio bod protiv Engleske, svi su komentatori najavili da će nas pregaziti. Pokazali smo da i Škoti imaju dobre igrače.''

Motivirani protiv favorita

Škotska je u Beogradu u odlučujućoj utakmici za plasman na Euro iznenadila i pobijedila Srbiju. Prije te utakmice Dykes je obrijao glavu, a baš kao i sada uoči Engleske i Hrvatske.

''Nama paše što nas proglašavaju autsajderima. Svi se na kraju iznenade, tako je bilo protiv Engleske i Srbije. Tada da sam isto obrijao glavu. Dečki znaju kad to napravim da mislim ozbiljno. Svima se svidjelo.''

Pozvao je na rat na terenu, to je ono što čeka Vatrene u Glasgowu.

''Zamislite da svi to učine pa svi bi bili u strahu. Nadam se da će nam to donijeti malo sreće. To je znak da ćemo se boriti jer kad su dečki vidjeli to znali su da idemo u novi rat'', poručio je Dykes.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider