Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pripremna utakmica

Bizarna situacija: Počeo u prvih 11 Engleske iako ne ide na Euro

Neobična situacija obilježila je prvi test Engleske za Euro 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi test za reprezentaciju Engleske uoči Eura 2020. jest reprezentacija Austrije.

Englezi, jedni od domaćina ovog Eura, bit će protivnici Hrvatske u grupi D uz Češku i Škotsku. Europsko prvenstvo Hrvatska i Engleska otvorit će međusobnim susretom na Wembleyju 13. lipnja.

U pripremama za veliki turnir Englezi su u Middlesbroughu ugostili Austriju, a mnogima je u oko upao jedan pomalo bizaran detalj. Naime, u prvih 11 našao se Jesse Lingard, iako on niti ne ide na Europsko prvenstvo.

Nema puni sastav na raspolaganju, ali...

Lingard je bio na širem popisu Garetha Southgatea, ali otpao je u posljednjem rezu. No, to nije spriječilo Southgatea da ga uvrsti u udarnu postavu. U najmanju ruku je upitno koliko smisla ima testirati nogometaša na kojeg ne možeš računati kada počne turnir.

gol expired Ugledna kuća predviđa: Hrvatska ispada od velesile od koje nikad nije izgubila divider

Doduše, mora se priznati i da Southgate nema puni sastav na raspolaganju budući da su dva engleska kluba, Chelsea i Manchester City, nedavno igrali finale Lige prvaka.

Lingardovu poziciju ofenzivnog veznog trebao bi zauzeti Mason Mount, prvak Europe s Chelseajem i autor sjajne asistencije za pobjednički gol u finalu. Kandidat bi zasigurno bio i Cityjev Phil Foden, koji ipak češće okupira krilne pozicije.

Southgateov kontroverzni popis s četiri desna beka

Dok Lingard igra, na klupi su ostali veznjaci Kalvin Phillips i Jordan Henderson, koji su ipak primarno centralni vezni igrači. 

Southgateov popis izazvao je dosta kontroverzi u Engleskoj jer su se na njemu našla četiri desna beka, a sredina je poprilično tanka. Mnogi smatraju da je Lingard, koji je sjajno odigrao drugi dio sezone na posudbi u West Hamu, zaslužio mjesto na popisu te da bi bio prirodna alternativa Mountu.

"Neka mi pokaže da sam pogriješio", rekao je Southgate u najavi utakmice kada je obznanio svoju neobičnu odluku.

Aljoša Vojnović o pripremnoj utakmici Hrvatske s Armenijom 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider