Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbornik (samo)kritičan

Dalić priznao pogrešku i najavio nove promjene za Škotsku: ''Neki nisu ispoštovali dogovor..."

Za prolaz skupine, Hrvatskoj je potrebna pobjeda protiv Škotske u 3. kolau Eura 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 2. kola skupine D na Europskom prvenstvu 2020, Hrvatska i Češka su odigrali 1:1 na Hampden Parku u škotskom Glasgowu.

Povela je Češka pogotkom s bijele točke, precizan je bio Patrik Schick u 37. minuti susreta, a bod Hrvatskoj donio je Ivan Perišić majstorskim pogotkom na početku drugog poluvremena.

Nakon utakmice pred novinare su izašli hrvatski reprezentativci, ali i izbornik Zlatko Dalić koji je bio jako kritičan prema današnjem nastupu svojih izabranika.

"Bili smo spori i tromi na početku, loše smo igrali presing. Igrali smo ga suprotno od onog što smo dogovorili. Stiskali smo ih previše visoko, bezveze se trošili trkom do njihovog golmana. Nismo bili kompaktni", rekao je izbornik pa otkrio koja je bila ideja u prvom poluvremenu utakmice.

Otkrio što je bio dogovor u prvom poluvremenu

"Dogovor je bio da u prvom poluvremenu pokušamo preko desne strane, da Perišić radi jedan na jedan i napravi proboj pa centrašut, a s druge strane je Brekalo trebao ulaziti u međuprostor i stvarati igrača više. To uopće nije funkcioniralo, previše smo se trošili".

Na konferenciji za novinare, izbornik je kazao kako nije mogao sastaviti ofenzivniju momčad od ove.

„Nismo mogli sastaviti ofenzivniju momčad. U prvom poluvremenu dali smo protivniku dosta prostora, preduboko smo izlazili, ekipa se raspala. Moramo tražiti igru po boku, koja će donijeti centaršut i više šansi.“

gol expired Lovren objasnio što je bilo kod penala i iskreno progovorio: "Neće završiti dobro ako ovako nastavimo" divider

Zato je u drugom poluvremenu, igra hrvatske reprezentacije bila puno bolja.

"U drugom dijelu smo bili bolji i na kraju je 1:1 zasluženo. Fali nam energije, puno se mučimo i trčimo pojedinačno" pa otkrio što je presudilo u utakmici.

"Stavili smo Perišića na njegovu prirodnu stranu, ubacili Petkovića koji može sačuvati loptu. Imali smo neke šanse preko Petkovića i Vlašića, tako da je tih 1:1 realno".

Dalić priznao pogrešku i najavio promjene u sastavu

Za kraj, Dalić je najavio određene promjene u sastavu za utakmicu 3. kola skupine D protiv Škotske.

"Mislim da će nama biti dovoljna pobjeda protiv Škotske za prolaz dalje. Dobili smo još jednu šansu. Sve skupa mora biti bolje, moramo bolje. Nismo imali svježinu, vidi se da neki igrači nisu u ritmu, da ne mogu pratiti. Morat ćemo protiv Škotske ići s agresivnijim igračima, koji mogu više trčati. Moramo biti puno bolji".

gol expired Daliću nije lako, ali mora prestati lutati i konačno naći pravu postavu: Perišić drži Vatrene u igri divider

 A čini se kako Ante Rebić više neće igrati u vršku napada.

„Pokušali smo s Rebićem nešto slično kao nekoć s Mandžukićem, da terorizira suparničku obranu i oduzima lopte. Ideja je bila da ulazi prostor i izlazi u šansi. Nažalost, Rebić je to samo jednom napravio", 

Dojam je da Hrvatska ipak izgleda bolje kada na mjestu centarfora igraju Petković ili Kramarić, igrači koji mogu sačuvati loptu i odigrati dvostruki pas, koji su vičniji kombinatornoj igri.

„Slažem se da kada igramo u špicu s igračem koji zna sačuvati loptu i odigrati pas da igramo bolje i kvalitetnije. To je istina", zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider