Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobre vijesti iz Rovinja

Dalić i društvo ponovo u Rovinju: Lovren trenirao u punom intezitetu, naljutio se na suigrače

Hrvatska reprezentacija vratila se nakon poraza od Engleske u rovinjski kamp, gdje su večeras odradili trening.

Saša Lugonjić (Foto: GOL.hr)

Danas su iz Rovinja stigle dobre vijesti, a one se tiču zdrastvenog stanja Dejana Lovrena i Borne Barišića. Stigli su njihovi rezultati magnetske rezonace koji su vrlo dobri.

Dejan Lovren je trenirao punim intezitetom sa suigračima, dok je Borna Barišić prekočio današnji trening uoči druge utakmice Eura 2020.

gol expired Trener Vukovaraca jako dobro poznaje Barišića: ''Igrao bi u prvih 11 da je bio spreman'' divider

No, on se vrlo brzo očekuje na treningu i stavlja se na raspolaganje izborniku Zlatku Daliću. Koliko je Lovren važan za hrvatsku reprezentaciju, u igračkom i liderskom smislu, nepotrebno je uopće o tome raspravljati.

U to smo se mogli uvjeriti i na današnjem treningu koji je bio otvoren za medije, kada su igrači igrali šest na šest, Lovren se poprilično naljutio na svoje suigrače. Bio je nezadovoljan intezitetom i angažmanom ostalih igrača na treningu.

"Ako nećemo biti sto posto na treningu, onda nećemo biti ni na utakmici. Onda nemamo što raditi u petak protiv Češke, poručio je Lovren suigračima.

Problemi u obrani i napadu 

Odmah nakon toga porastao je intezitet rada na treningu, što dovoljno pokazuje koliko je važno imati takvog lidera na terenu i u momčadi. Osim toga, izostankom Lovrena u jučerašnjoj utakmici protiv Engleske, najbolje se vidjelo koliko nedostaje u obrani.

Također, bili su vidljivi i problemi u napadačkom dijelu igre, o čemu je danas govorio i izbornik Dalić na konferenciji za novinare. Već 180 minuta Hrvatska nije zabila pogodak, a to je nešto što posebno brine izbornika pred dvije preostale utakmice Eura 2020.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu. Osim te greške u 57. minuti susreta, kada smo imali četiri povezane greške, gdje smo kasnili svi za pola koraka, dobili smo gol i više se nismo uspijeli vratiti u utakmicu da osvojimo bod", rekao je Dalić.

Hrvatska još nije stvorila izrazitu šansu

Hrvatska ponovno nije uspjela stvoriti izrazitu šansu, a sam izbornik priznaje kako reprezentacija nije dovoljno dobra prema naprijed.

"Tu nam fali više akcija, više dubine, više okomitosti, više prolazaka u prazan prostor. To je problem kojeg sam ja svjestan, moramo ga riješiti, a ako ga ne riješimo, neće biti dobro", rekao je.

Hotel u Rovinju u kojemu odsjedaju Vatreni - 2 Luksuzni kamp Vatrenih u Rovinju: Pogledajte što je sve na raspolaganju hrvatskim reprezentativcima divider

Kramarićevu ulogu na desnom krilu mnogi su vidjeli kao pogrešan eksperiment, ali izbornik tvrdi kako je to potpuno kriva procjena, potpuno kriva konstatacija.

"Ja bih volio vidjeti trenera koji će doći na Wembley, a neće dati svojim igračima zadatke u fazi obrane. Andrej je imao zadatak u obrani zatvoriti Trippiera, a u napadu je imao slobodu", otkrio je Dalić.

Dalić ima zamjerku na kamp u Rovinju

No, potpuni mir reprezentacija nema u Rovinju. 

"To je poanta kampa. Nemamo svoj kamp, svatko može doći, svatko može vidjeti što radimo, a to sigurno nije dobro", kazao je izbornik koji je bio posebno ljutit jer je sastav Hrvatske bio poznat dva dana prije utakmice.

No, najavljuje se promjena i u sastavu i u igri.

Milan Stjelja o potencijalnom putu Vatrenih na Europskom prvenstvu	 - 1 Potencijalni put Hrvatske na Europskom prvenstvu: Zašto je bolje biti drugi u skupini? divider

"Moramo ići na pobjedu protiv Češke, drugačije ući u utakmicu. Moramo biti ofenzivniji, moramo ići na pobjedu, osvojiti četiri boda i proći dalje", zaključio je Dalić.

Hrvatska ostaje u Rovinju do srijede, a onda odlaze na put u Pulu pa na čarter let u Škotsku gdje ih čeka utakmica protiv Češku, u petak, 18. lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider