Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je limitirano

Kolumnist gol.hr-a javio se iz Londona za Dnevnik Nove TV: "Najveća razlika u odnosu na prije je u ozračju"

Čak i s akreditacijom za praćenje Europskog prvenstva, pravila o kretanju vrlo su stroga. Kakve su razlike u odnosu na prije korone, najbolje zna Ivica Medo s portala gol.hr.

Ivica Medo i Anita Kajtazi Roth (Foto: DNEVNIK.hr)

Kolumnist gol.hr-a Ivica Medo ima dosta utakmica u nogama kad su u pitanju velika nogometna natjecanja. On je trenutno jedan od rijetkih hrvatskih novinara koji se nalazi u Londonu, u iščekivanju utakmice Engleska - Hrvatska.

Po čemu će ovaj Euro biti različit, kako za igrače i cijele momčadi, tako i za obavljanje novinarskog posla?

"Najviše po atmosferi, ozračju", istaknuo je Medo i pojasnio:

Wembley i okolica Kako je novi Wembley preporodio nekoć ozloglašeni kvart: Donosio je milijarde, ali sad svi drhte divider

"Prije kad bi se kretalo na neko veliko natjecanje, svejedno da li Europsko prvenstvo ili Svjetsko prvenstvo, već u Zagrebu u zračnoj luci osjetilo bi se bilo tog velikog natjecanja, vidjeli bismo veliki broj navijača s obilježjima i dresovima. U četvrtak kad sam putovao nisam vidio apsolutno nijednog, ni u Zagrebu ni u Amsterdamu gdje sam presjedao na putu do Londona. Mi novinari koji smo s akreditacijom bili smo oslobođeni karantene, ali opet postoje pravila kretanja koja moramo poštovati. Limitirani smo između nekoliko destinacija, to su UEFA-ine koordinate: hotel, stadion, press-centar, fan zona, village zona i to je to. Upravo se nalazim u hotelskoj sobi, 200 metara iza mene je Wembley."

Potpuno su nova pravila, naša reprezentacija će po prvi put na Euro putovati izravno iz domovine.

"Novinari i igrači te UEFA-ini dužnosnici imaju isti opseg kretanja dopušten. Dolazak na stadion, u hotel, dolazak na stadion, boravak na press-konferenciji, povratak u hotel, odlazak na aerodrom, sjedanje na avion i povratak u bazu. To je to, nema ništa više", zaključio je Medo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider