Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mediji ga hvale

Španjolci se raspisali o izborniku Daliću: "Za većinu Hrvata bio je anonimac, a sada je idol cijele nacije"

Hrvatska i Španjolska bore se za ulazak u četvrtfinale Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za samo dva dana na rasporedu je utakmica osmine finala između Hrvatske i Španjolske koja se igra na stadionu Parken u Kopenhagenu.

Kako se bliži ključna utakmica Europskog prvenstva, tako je sve više napisa u španjolskim medijima o hrvatskim reprezentativcima, ali i hrvatskom izborniku Zlatku Daliću za kojega kažu da je pokrenuo revoluciju hrvatskog nogometa.

U listopadu 2017. godine Zlatko Dalić preuzeo je klupu reprezentacije, naslijedio je Antu Čačića koji je kiksao u utakmici protiv Finske, osvojio je samo bod, čime je ozbiljno ugrozio šanse hrvatske reprezentacije za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Igrače sam prvi put upoznao u zračnoj luci, pred let u Ukrajinu, a 48 sati kasnije kvalificirali smo se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji".

Situacija je bila komplicirana, ali to je bila jedinstvena životna prilika za nogometnog stručnjaka koji je tada za većinu Hrvata bio anonimac, piše španjolski AS. Dalić je bio toliko posvećen reprezentaciji, da je šest tjedana nakon Ukrajine radio bez ugovora. 

gol expired Ćaleta-Car otkrio rješenje za Španjolsku pa ostao zatečen novinarskim pitanjem: "Šumska rapsodija? Ne znam..." divider

"Ne treba mi plaća, nisam došao radi toga. Ako se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, onda ćemo o tome pričati", objasnio je tada izbornik Dalić.

Ubrzo nakon toga hrvatski reprezentativci su ispunili cilj, pobijedili su Grčku u kvalifikacijama i plasirali se na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Iako je to malo tko očekivao, Dalić je odveo reprezentaciju do finala Svjetskog prvenstva i titule viceprvaka svijeta, a tri godine kasnije, Hrvatska se bori za ulazak među osam najboljih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider