Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Prekidi su naša prednost"

Ćaleta-Car otkrio rješenje za Španjolsku pa ostao zatečen novinarskim pitanjem: "Šumska rapsodija? Ne znam..."

Hrvatska i Španjolska igraju susret osmine finala Europskog prvenstva za samo dva dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za samo dva na rasporedu je susret osmine finala između Hrvatske i Španjolske koji se igra na stadionu Parken u Kopenhagenu.

Tako je danas pred novinare iizašao branič hrvatske nogometne reprezentacije Duje Ćaleta-Car koji je odgovarao na brojna pitanja hrvatskih novinara.

Zlatko Dalić ANKETA Tko treba biti u prvih 11 protiv Španjolske? divider

"Ima prostora za napredak. Mogli smo to puno bolje odraditi, primili smo neke glupe pogotke, ali nadam se da će to biti protiv Španjolske. Nadam se da napokon nećemo primiti pogodak protiv Španjolske", ocijenio je Ćaleta-Car igru hrvatske obrane pa otkrio da bi prekidi mogli biti prednost hrvatske nogometne reprezentacije u susretu protiv Španjolske.

"Imamo visinu, imamo snagu, tako da trebali iskoristiti taj segment igre kroz igru ili korner. To dosta vježbamo na treningu, izbornik Zlatko Dalić i njegov stručni stožer dosta drže do toga".

Igra španjolske reprezentacije dosta se analizira, znaju se njihove prednosti i mane.

"Naravno, Španjolci imaju posjed, to dosta forsiraju, ali imali su dosta problema sa zabijanjem pogodaka. Mi imamo igrača koji se mogu nametnuti kroz posjed, tu vidim našu šansu. Mislim da na turniru još nisu doživjeli da im netko uzme loptu", rekao je hrvatski branič da dodao kako trebaju biti jako kompaktni i homogeni u obrani protiv Španjolaca.

Sve raduje povratak hrvatskih navijača na tribine.

"Napokon, prve tri utakmice uopće nije bilo naših navijača. Drago mi je da će biti s nama i nadam se da će nam malo pomoći da preskočimo ovu prvu stepenicu", rekao je.

Za kraj, jedan od novinara postavio je pitanje hrvatskom braniču koje ga je malo zateklo. Pitao ga je novinar želi li se vratiti u Šumsku rapsodiju, a hrvatski branič nije odmah znao o čemu se radi.

Kada su mu rekli da se radi o kampu gdje je hrvatska reprezentacija boravila za vrijeme Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, Ćaleta-Car se nasmijao i odgovorio potvrdno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider